Qujaukitsoq: Arctic Circle er vigtigt for Arktisk samarbejde

Arctic Circle Forum i Canada er først og fremmest en mulighed for at udvide samarbejdet i Arktis og pleje netværket, siger Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender, Erhverv og Handel.
Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender, Erhverv og Handel, Vittus Qujaukitsoq åbnede konferencen sammen med Quebecs premierminister Philippe Couillard og formanden for Arctic Circle, Islands præsident, Ólafur Ragnar Grímsson. Foto © : Arctic Circle
12. december 2016 16:50

Vittus Qujaukitsoq var mandag formiddag med til at åbne konferencen i Quebec, hvor han i sin tale blandt andet kom med en opfordring til sine arktiske kolleger.

- Det er jo først og fremmest en invitation til at samarbejde tættere med Grønland, siger han.

 

Arctic Circle Forum i Canada hører under den store Arctic Circle konference på Island i oktober. Men dette arrangement er mindre og handler specifikt om udvikling i Arktis med særligt fokus på regional forvaltning og investeringer.

LÆS OGSÅ Arctic Circle Greenland Forum en historisk begivenhed

Og ifølge Vittus Qujaukitsoq, så giver konferencen mulighed for at forny kontakter og skaffe nye, der kan bruges i fremtiden.

 

- Det er ikke kun i investeringsøjemed, men det er også til kontakter med de regionale myndigheder i det nordlige Canada og andre interessenter indenfor handel, turisme og transport, siger han.

Konferencen i Quebec foregår både mandag og tirsdag og her deltager også departementchefen for uddannelse, kultur, forskning og kirke, Karl Kristian Olsen i forbindelse med en diskussion om samfundsudvikling.