AWG sætter fut i handelen

Det er ikke kun på sportsarenaerne, der er rygende travlt. Også Nuuks handlende har deres at se til under AWG.
Foto © : Bibi Nathansen
Skrevet af Bibi Nathansen
11. marts 2016 13:40

Arctic Winter Games er i fuld gang, hvilket ikke kun betyder sport og kultur, men der er også godt gang i handlen i byen og spisestedernes køkkener koger. Torsdag formiddag summede Nuuk Center af liv. 

Hos Ittu-net i Nuuk Center er der godt gang i biksen fra morgenstunden.

- Vi kan mærke det fra vi åbner klokken ti også til når vi lukker klokken otte om aftenen, hvor man så er meget mere på end man plejer, siger Ane-Marie Hviid, der er butikschef i sportsforretningen.

Læs også Nunavuts futsal-piger vender tomlen op

Også hos Nønne, kan de mærke Nuuks mange gæster, der går efter noget helt bestemt i den populære butik.

 - Vi kan mærke en god stigning i vores omsætning den her uge. Specielt sælger vi meget af Bibi Chemnitzs kollektioner. Alt med inuit-motiver er revet væk fra butikken, fortæller ejeren af Nønne, Morten Nordahl.

Travle dage på caféerne

Men det er ikke kun handlen i byen, det går godt for i AWG-ugen, for en masse mennesker skal selvfølgelig have noget mad.

 - I går havde vi 567 mad ud bare af Pascucci. Det er mere end dobbelt så meget som vi plejer, siger Krissie Berthelsen Winberg, der ejer café Pascucci.

Men trods travlheden, synes hun også det er dejligt.

 - Ikke nok med at vi kan mærke, at der er flere mennesker her, og at vi har en helt andre slags kunder, så er der også rigtig mange nuummiutter, og jeg tror, at de er ude og nyde AWG, og det er simpelthen så hyggeligt. Det er som om Nuuk smiler igen, fortsætter Krissie Berthelsen Winberg, der for stort set for 12. time stod og skar friske tomater i skiver.