Avis: NunaMinerals skal drive miner i USA

Hvis Selvstyret og de øvrige aktionærer er med på den, kan Nunaminerals genopstå fra asken som et gældfrit britisk firma med mineinteresser i USA.
Foto © : Nunaminerals
22. oktober 2015 10:02

Det skriver AG.

I et forhandlingsoplæg til Selvstyret har det britiske selskab Greenland Mining Management, GMM nemlig lanceret en redningsplan for det dybt forgældede mineselskab Nunaminerals.

Redningsplanen er præsenteret i forbindelse med Nunaminerals årsregnskab for nyligt.

Til gengæld for at overtage 85 procent af ejerskabet vil GMM tilføre 10 millioner kroner til Nunaminerals, skriver AG videre.

GMM vil også sikre yderligere finansiering, så selskabet kan overleve i mindst tre år og betale de fleste kreditorer ud.

Og så skal der investeres i miner og virksomheder især i USA. Indtægter herfra skal så bruges til at investere yderligere i Grønland ifølge GMM-konsortiet.

LÆS OGSÅ NunaMinerals offentliggør årsrapport

Der forhandles ifølge AG nu videre om oplægget fra GMM i Selvstyret, hvor formandens departementchef, Søren Hald Møller håber på en løsning til alles bedste med med Greenland Mining Management ved roret.

Til AG udtaler Søren Hald Møller, at Selvstyret har et lån på 4,5 millioner kroner, som selskabet skylder at betale tilbage samt en aktiebeholdning.

- Og hvad der skal med dem, indgår i de drøftelser, siger Søren Hald Møller, som ikke ønsker at kommentere yderligere.  

Ifølge AG er det usikkert om Inaatsisartut skal tages i ed, hvis Nunaminerals skal overgå til GMM.