Foto: Simon Uldum

Folketingsvalg 2015 Avis: Flertal i Danmark ønsker ikke nordatlantisk indflydelse på valget

Et flertal af danskere ønsker ikke en situation, hvor de nordatlantiske mandater har indflydelse på valget. Det viser en ny undersøgelse, som Gallup har lavet for Berlingske blandt 1050 danskere.

Vi har hørt det under hele valgkampen – de nordatlantiske mandater kan blive tungen på vægtskålen, når folketingsvalget 2015 skal afgøres d. 18. juni.

Men det bryder danskerne sig ikke om, skriver politiko.dk.

Danskerne vil gerne have Grønland og Færøernes politiske indflydelse i Folketinget, men et flertal mener dog ikke, at de skal kunne have indflydelse på, hvem der bliver statsminister.

Det viser en Gallupundersøgelse, som Berlingske har fået lavet, skriver Politiko.dk.

Læs også Folketingsvalg 2015 Der er huller i kandidaternes folketingsviden

Lige nu er der kun et minimalt forspring til den blå blok. I sidste uge så det anderledes ud, der førte den røde blok minimalt. Og det er situationer som denne, som danskerne ikke ønsker, at mandaterne herfra og fra Færøerne skal have indflydelse på.

70 procent svarede "ja" til at fortsætte samarbejdet i Rigsfællesskabet. 58 procent mente, at Danmark fortsat skal støtte med bloktilskud. 53 procent mener, at det skal være nordatlantiske fire pladser i Folketinget, skriver Berlingskes politiske website.

Læs også Politikere til Skaale: Folketinget er ikke ligegyldigt

Men 51 mener, at det er urimeligt, hvis mandaterne fra nord bliver udslagsgivende for valget, og 54 procent er enige i, at de fire mandater skal have frataget deres mulighed for at pege på en statsminister. Fordelt på blokkene, så erklærer 39 procent af de røde vælgere sig enige, og 70 procent af de blå er enige.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt