Avannaata Kommunia jubler over sprængning: En stor dag for hele Grønland

Borgmester Palle Jerimiassen glæder sig til at sige velkommen til flere turister i Ilulissat, når den nye lufthavn kommer i brug i 2023.
Paalu Thomsen på ni år og Felix Larsen på seks år stod sammen med formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, og trykkede på knappen til den første sprængning. Foto © : Jakob Nukannguaq Geisler
Skrevet af Malik Brøns
29. januar 2020 16:37

- Det er ikke kun en vigtig dag for Avannaata Kommunia, det er det for hele Grønland!

Det siger borgmester i Avannaata Kommunia, Palle Jerimiassen (S) til KNR, efter at braget fra den første sprægning til Ilulissats nye internationale lufthavn lød onsdag klokken 13.15.

Sprægningen var symbolsk, for der kommer ikke til at ske mere i anlægsarbejdet før til april, hvor entreprenøren Munck Gruppen vil transportere en del af deres arbejdere og materiel fra byggeriet i Nuuk til Ilulissat.

Foto © : Jakob Nukannguaq Geisler

Ifølge planen skal den nye lufthavn på Grønlands mest populære turistdestination stå klar i 2023. Og borgmesteren forventer, at den nye lufthavn vil bringe flere turister til byen.

  • Byggeriet af den nye internationale lufthavn i Nuuk begyndte 15. oktober. 

 

  • Kalaallit Airports forventer, at lufthavnene i Nuuk og i Ilulissat vil stå færdige i slutningen af 2023.

 

  • Også lufthavnen i Qaqortoq er planlagt til 2023, og byggeriet forventes at blive udbudt næste år

Derfor skal den lokale turistindustri også være klar til at tage imod turisterne, siger borgmesteren.

- Vi være forberedt på at opleve vækst i stor grad, ikke kun i Avannaata Kommunia. Vi indleder en ny æra, hvor nye erhvervsmuligheder vil opstå, og som vil generere økonomi til gavn for hele det grønlandske samfund, siger Palle Jerimiassen.

LÆS OGSÅ Første sprængning til ny lufthavn i lIulissat i dag

- Udenlandske investorer banker på og vil have en del af vækstlagkagen i kommunen, men vi skal være bevidste om, at udviklingen ikke skal styres udefra. Vi skal selv stå i spidsen for udviklingen fra Grønland. Så vi går en spændende fremtid i møde, siger han.

Paalu Thomsen på ni år og Felix Larsen på seks år stod sammen med formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, og trykkede på knappen til den første sprængning.