Autoriseret forsvarer støtter landsforsvarer

Landsforsvarer Finn Meinel sagde forleden til KNR, at staten ikke afsætter nok penge til Landsforsvarsembedet. Det gør, at der ikke kan uddannes nok nye forsvarere til retsvæsenet, siger han. Den kritik er formand for forsvarerne Tom Ostermann enig i:
Foto © : KNR
16. oktober 2018 07:38

- Når en mistænkt bliver forhørt af politiet, og der ikke er nogen forsvarer til stede, så kan den mistænkte måske give efter. Det kan få konsekvenser for den mistænkte, siger formand for forsvarerne i Grønland, Tom Ostermann.

I dag er der under 20 autoriserede forsvarere i Grønland, mens behovet ifølge Landsforsvarsembedet er på minimum 60 - og gerne flere, da flere forsvarere hvert år falder fra jobbet.

- Siden vi startede er der uddannet mere end 60 forsvarere, og som det ser ud i dag er der under 20 autoriserede forsvarere i landet. På den baggrund er der ingen forsvarere i omkring seks byer, siger formand for forsvarererne i Grønland, Tom Ostermann, til KNR.

LÆS OGSÅ Økonomien bremser uddannelse af nye forsvarere

Landsforsvarsembedet modtager årligt en grundbevilling på to millioner kroner fra staten. På finansloven for 2018 og tre år frem afsatte Justitsministeriet en pulje på i alt 40 millioner kroner til retsområdet i Grønland.

Heraf har Landsforsvarsembedet fået 7,5 millioner kroner. Men, siger landsforsvarer Finn Meinel:

- Den bevilling, vi har fået, strækker sig over fire år, og det er inden for den periode, vi kan lave en uddannelse for 20 forsvarere, hvorefter der stadig mangler 20 forsvarere efter periodens udløb.