Atassut: Vi er utroligt glade for at have forladt koalitionen

- Jeg er utroligt glad for, at Atassut nu har forladt mindretalskoalitionen, for der er ingen fordele ved at sidde i den. Det er kun til skade for partiet. Det siger næstformand i Atassut, Qulutannguaq Berthelsen, efter dagens udmelding om, at Atassut ikke længere er medlem af koalitionen.

Dermed har en af de sidste dages omstridte Naalakkersuisoq forladt Naalakkersuisut: Aqqalu Jerimiassen (Atassut) er fortid som Naalakkersuisoq for Erhverv og Energi, og Siverth K. Heilmann er heller ikke længere Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Forskning.

Atassut har bare to medlemmer af Inatsisartut, og selv om partiet nu har trukket sig, er der stadigvæk flertal for Kim Kielsens koalition.

LÆS OGSÅ Atassut forlader koalitionen, og Jeremiassen trækker sig

Qulutannguaq Berthelsen lægger ikke fingre i mellem i sin kritik af samarbejdet.

 - Vi har nu set, hvor ødelæggende det har været for partiet at være en del af mindretalskoalitionen. Det bliver en opgave for vores to mandater at få rettet op på dette og få partiet tilbage på rette spor, tordner næstformanden uden dog at uddybe.

- Det har aldrig været en fordel for partiet at være bundet til Siumut, tværtimod har det aldrig givet fremgang for partiet. 

Atassut holder pressemøde klokken 14, og det kan ses på KNR1.

Jeremiassen har også forladt Naalakkersuisut

Også Naalakkersuisoq for fiskeri, Nikkulaat Jeremiassen (S), har trukket sig i dag, og for begge Naalakkesuisoq sker det efter den seneste tids ballade. Nikkulaat Jeremiassen og Aqqalu Jerimiassen er nemlig havnet i strid modvind i den sidste tid.

LÆS OGSÅ Jeg tror ikke på global opvarmning som sådan

Nikkulaat Jeremiassen er blevet kritiseret for at have givet modstridende forklaringer om overfiskeri af hellefisk til pressen og politikerne. Fiskeriudvalget fandt forklaringerne så mistænkelige, at dets medlemmer erklærede deres mistillid til ham i slutningen af sidste uge.

Sideløbende har IA, Demokraterne og Partii Naleraq også udtrykt deres mistillid til ham.

Aqqalu Jerimiassen havnede også i strid polarvind i sidste uge, da han sagde, at han ikke tror på, at den globale opvarmning er menneskeskabt til Sermitsiaq.Ag.

Også her fik Demokraterne, IA og Partii Naleraq udtrykt mistillid til naalakkersuisoq.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt