Atassut sure på AG

AG har i en leder kritiseret Atassut for ikke at have en klar på politisk linje. Smagløst, mener Gerhardt Petersen.
12. februar 2014 09:57

De borgerlige partier i Grønlad er i krise. Det var temaet for lederen i det forrige AG. Her blev der analyseret på Demokraternes og Atassuts situation, og det er ikke faldet i god jord hos Atassuts formand Gerhardt Petersen.

- AG tillod sig at fremkomme med diverse beskyldninger om Atassuts placering i det politiske landskab, skriver han blandt andet og kalder det journalistisk miksmaks, før han endeligt slår fast, at det er AG's smagløse forsøg på at tilsmudse partiet.

I lederen kritiserer AG blandt andet Atassuts manglende vilje til at forsvare helt grundlæggende holdninger fra partiets eget program

- Her udtrykker Atassut et stærkt ønske om at bevare og styrke Rigsfællesskabet. Et synspunkt, man kan være enig eller uenig i. Men netop i en tid, hvor koalitionspartneren, Siumut, gang på fremhæver, hvor vigtigt det er med selvstændighed, og mens en ny forskerrapport - Til gavn for Grønland - peger på alle de fordele, der vil være for Grønland, hvis man styrker samarbejdet i Rigsfællesskabet, er Atassuts tavshed forbløffende larmende, skriver AG og går videre med spørgsmålene.

- Er det fordi partiledelsen ikke længere står bag sit eget partiprogram om et styrket Rigsfællesskab? Er det fordi partiledelsen ikke vil eller tør at gå i clinch med Aleqa Hammond? Hvad er det egentlig for et parti, man stemmer på, når krydset sættes ud for Atassut, må vælgerne spørge sig selv om?

Den vil Gerhardt Petersen dog ikke have sidende på Atassut.

- Ligefrem at kræve, at vi som parti skal stå stille, det sted, vi startede er ren utopi, for selvfølgelig udvikler vi os, skriver Gerhardt Petersen.

Endeligt slutter Atassuts formand af med en kritik af Grønlands medier, som han mener, skal være deres opgave voksne og respektere vælgerne og deres holdninger.

- Det vil klæde jer at udvise respekt for det demokratiske samfund, hvor det kun er vælgerne, der bestemmer, hvilken kurs Grønland skal udvikles under, lyder det fra Gerhardt Petersen.