Atassut hilser dansk finansieringsmulighed velkommen

Formanden for koalitionspartiet Atassut er tilfreds med, at det nu skal undersøges nærmere, om Danmark kan bidrage med finansiering af lufthavnene.
14. juni 2018 13:34

- Sådan! Det er godt gjort, at man har sat kursen mod at ville lave flere undersøgelser og vurderinger, siger Siverth K. Heilmann, som reaktion på nyheden om, at det nu skal undersøges, om Danmark kan bidrage til finansieringen af nye lufthavne i Qaqortoq, Nuuk og Ilulissat.

- Fra Atassut skal jeg sige, at jeg er meget tilfreds med formanden for Naalakkersuisut og Statsministerens udtalelse om de forskellige spørgsmål, siger Heilmann og uddyber:

- Især når det nye Inatsisartut skal diskutere den største investering i historien, er oplysninger meget vigtige. Oplysningerne skal være fremme inden den endelige beslutning.

Projektet berører danske ansvarsområder

Den danske regering vurderer, at alt efter hvem der skal låne Grønland penge til de nye lufthavne, og hvilket selskab der skal bygge dem - kan der være udenrigs- og sikkerhedspolitiske perspektiver i projektet. Og det er områder, som Danmark har ansvaret for.

LÆS OGSÅ Kielsen og Løkke vil undersøge dansk finansiering af lufthavne

Siverth K. Heilmann vil ikke på nuværende tidspunkt ud med, hvem han helst ser finansiere lufthavnene.

- Når jeg har sagt, at der er en masse, der skal vurderes, så vil jeg sige, at det ikke vil være på sit plads at komme med en klar udmelding om der skal siges ja, nej eller hvem der passer bedst, siger Siverth K. Heilmann.