Mistillidsvotum: Atassut har ikke længere tillid til Kim Kielsen

Atassut mener, at naalakkersuisoq for fiskeri kommer med falske beskyldninger mod oppositionen. Derfor skal der nu afholdes en afstemning om mistillid mod Kim Kielsen.
Foto © : KNR / Malik Brøns
10. maj 2024 20:12

Opdateret 20.36

Debatten i Inatsisartut om den kommende fiskerilov er øjeblikkeligt sat på pause. Det sker efter, at Atassut har stillet mistillid mod Kim Kielsen, der er naalakkersuisoq for fiskeri. 

Der kan ende med, at der skal afholdes en afstemning, som afgør Kim Kielsens skæbne som naalakkersuisoq.

Naalakkersuisoq for fiskeri og fangst har under andenbehandlingen af fiskeriloven peget ad oppositionen og sagt, at de misinformerer, uden dog at forklare hvorfor.

- Naalakkersuisoq gør det ikke klart, på hvilken måde han mener, at oppositionen misinformerer befolkningen. Derved hænger han oppositionen offentligt ud på et usandt grundlag.

- Oppositionen har ret til at fremføre sine bekymringer, og der er ingen regler, der tillader, at en naalakkersuisoq tysser dem, siger Aqqalu Jerimiassen, formand for Atassut.

Hele oppositionen bakker op

Atassut får opbakning fra både Naleraq og Demokraatit, der er enige i, at naalakkersuisoq kommer med usande beskyldninger mod oppositionen.

Selvom det nu er samlet opposition, der stiller mistillid mod Kim Kielsen, er det dog tvivlsom, at det får konsekvenser. 

Koalitionen, IA og Siumut, har nemlig et solidt flertal Inatsisartut.  

Flertal freder Kim Kielsen

Helt som ventet har et flertal på 19 stemmer mod 10 stemmer afværget mistillidsafstemning. 

Kim Kielsen fortsætter dermed som naalakkersuisoq for fiskeri.

Debatten kan dermed fortsætte.