Artic Sounds er skudt i gang med stort program

Den hidtil største udgave af musikfestivalen Artic Sounds er torsdag gået i gang i Sisimiut.
Foto © : Flickr.com / Dortheivalo
19. april 2019 19:26

I en pressemeddelelse fortæller festivalen, at i alt 95 musikere, teknikere og gæster fra resten af Grønland og udlandet er kommet til Sisimiut for at deltage i dette års Arctic Sounds.

Festivalens program rummer navne som Nikolaj Lønstrup, Small Time Giants og Sound of the Damned.

Nuka Alice Lund er talsperson for festivalen og fortæller her, hvad hun forventer sig af årets festival:

- Jeg forventer at folk får en unik oplevelse ved at gå til koncerterne, og jeg forventer også at musikerne få en unik oplevelse af den publikumskultur vi er med til at udvikle her i Sisimiut. Der er en helt speciel ånd over at være en del af Arctic Sounds både om man er publikum, musiker eller frivillig.

Ole Kristiansen er hovednavn

Nuka Alice Lund fortæller, at festivalen er kommet godt i gang:

- Vi havde åbningskoncert i går og jeg synes vi har været rigtig gode til at tilpasse musikernes stil til de forskellige spillesteder vi har. Så vi er kommet rigtig godt i gang, og folk er så spændte.

Hvad er du mest stolt over at kunne præsentere på festivalen?

- Vores hovednavn, som er Ole Kristiansen fra Grønland. Han er jo bare Ole Kristiansen og det er rigtig stort for os, at han er her. Men vi har også andre navne som Greta Svabo Bech fra Færøerne, som har fået en pris ved de færøske Music Awards. Vi har også Ingeborg Oktober, som også har fået en pris i Norge, hvor hun kommer fra. Så det er musik af meget høj kvalitet, som vi kan præsentere, og det er vi rigtig stolte af, siger Nuka Alice Lund.

Hun fortæller, at der er næsten udsolgt til årets festival.

Festivalen slutter anden påskedag.