Arkitekt bag Isfjordscenter hyldes i Venedig

Arkitekten bag det nye Isfjordscenter i Ilulissat, Dorte Mandrup, blander sig med verdenseliten i Venedig.
Foto © : Dorte Mandrup Arkitekter
Skrevet af Merete Lindstrøm
24. maj 2018 14:48

Det er på udstillingen The International Architecture Exhibition of La Biennale di Venezia, som er arkitekturens svar på filmfestivalen i Cannes, at Dorte Mandrup får mulighed for at vise sit arbejde frem. Det skriver DR på sin hjemmeside.

- Det er kæmpestort at være til Biennalen her i Venedig. Det er en begivenhed, der virkelig sætter scenen for, hvor arkitekturfaget er lige nu. Og så er det en festlig og sjov begivenhed, hvor man møder en masse interessante mennesker fra hele verden, siger arkitekt Dorte Mandrup til DR

LÆS OGSÅ Ilulissat-firma skal bygge Isfjordscenter

LÆS OGSÅ Fond klar med 16 millioner kroner til Isfjordscenter

Det er den 56-årige danske arkitekts projekt med isfjordscentret i Ilulissat, der er omdrejningspunkt i hendes deltagelse i Venedig. På hele 200 kvadratmeter kan besøgende komme helt tæt på den grønlandske arkitekturperle i en større installation med både lys, lyd og en model af Isfjordcenteret i 1:12.

- Isfjordcenteret er placeret ved den arktiske cirkel, som er et meget dramatisk sted. Der er sne det meste af året, og det er svært at bygge dér. Det synes vi var interessant at tage udgangspunkt i, siger Dorte Mandrup om udstillingen, der bringer den grønlandske kulde under italienske himmelstrøg.

Den Internationale Biennale i Venedig åbner i år for offentligheden den 26. maj og kører frem til den 25. november.

LÆS OGSÅ Realdania støtter Isfjordscenter med op mod 75 millioner

LÆS OGSÅ Isfjordscenter er et centralt element i udviklingen af turismen