Fond klar med 16 millioner kroner til Isfjordscenter

Nordea-fonden har meddelt Selvstyret, at man er klar med 16 millioner kroner til det kommende Isfjordscenter i Ilulissat.
Foto © : Jens V. Nielsen
Skrevet af Kenneth Elkjær
22. december 2017 14:03

Grønlands hotteste attraktion er Isfjorden i Ilulissat. I 2020 vil et stort center stå klar til at fortælle den unikke historie bag Isfjorden, som turister i tusindvis hvert år rejser til Nordgrønland for at opleve.

Projektet er i forvejen støttet af Realdania, Grønlands Selvstyre, Qaasuitsup Kommunia og nu altså også Nordeafonden.

Fonden har valgt at støtte projektet med 16,4 millioner kroner, som er øremærket til udstillingsdelen af det kommende center. Det skriver naalakkersuisut i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Isfjordscenter er et centralt element i udviklingen af turismen

Pengene fra Nordeafonden skal blandt andet bruges til at skabe interaktivitet og digitalt undervisningsmateriale på grønlandsk, dansk og engelsk.

Naalakkersuisoq for erhverv, Hans Enoksen, glæder sig over støtten fra Nordeafonden.

- Jeg er utrolig stolt af støtten fra Nordea-fonden, som blot understreger den store interesse for isfjordscenteret. Med støtten vil formidlingsaspektet blive opgraderet, udtaler han i en pressemeddelelse.

Anlægsarbejdet af det nye besøgscenter skal starte i løbet af 2018 med forventet åbning i 2020. Allerede i 2015 indgik Grønlands Selvstyre, Qaasuitsup Kommunia og Realdania en partnerskabsaftale om etableringen af Isfjordscenteret.

LÆS OGSÅ Store forventninger til det kommende Isfjordscenter