Arctic Umiaq Line og privat aktør åbner sejlrute til Upernavik

Fra juni til oktober kan turister og andre sejlglade sjæle hoppe ombord hos Arctic Umiaq Line og rejse fra Nanortalik og hele vejen til Upernavik. Det har et nyt samarbejde med virksomheden Naleraq Seasafari muliggjort.
Fra Uummanaq vil der kunne sejles til Ukkusissat, Saattut og Ikerasak eller hele vejen til Upernavik. Foto © : Arctic Umiaq Line
14. april 2024 14:15

Passagerer og turister, der har tænkt sig at rejse med Arctic Umiaq Line nordpå til sommer, har nu mulighed for også at sejle helt til Upernavik eller til bygderne Ukkusissat, Saattut og Ikerasak.

Det kan lade sig gøre, fordi rederiet har indgået et samarbejde med den private virksomhed, Naleraq Seasafari.

Det skriver Arctic Umiaq Line i en pressemeddelelse.

Sidste år eksperimenterede rederiet for første gang med længere stop i bygderne langs vestkysten og sejlruter nord for Ilulissat.

Det tiltag var en stor succes, lød meldingen dengang.

Derfor lovede rederiet, at de fra i år ville have en fast to-ugers-rute mellem Uummannaq og Nanortalik fra juni til oktober.

Og den nye aftale med Naleraq Seasafari vil betyde, at når Arctic Umiaq Line hver anden tirsdag lægger til i Uummannaq, vil der være et seks timer langt ophold med mulighed for at sejle ud til bygderne eller videre nordpå med Naleraq Seasafari.

Helt til Upernavik

Båden 'Targa 37', der ejes af Naleraq Seasafari, vil i løbet af de seks timer være klar til at sejle passagerne fra Uummannaq via Ukkusissat, Saattut og Ikerasak og tilbage til Uummannaq igen, før Arctic Umiaq Line atter sejler sydpå.

Passagerer, der skal fra Uummannaq til Upernavik, kan om eftermiddagen sejle med Naleraq Seasafari nordpå.

Sydgående passagerer fra Upernavik har en tidlig morgenafgang fra Upernavik med Naleraq Seasafari og ankommer til Uummannaq omkring frokost, og kan derfra sejle videre sydpå med Arctic Umiaq Line.

Den administrerende direktør for Arctic Umiaq Line, Jens-Jakob Sandgreen, er glad for samarbejdet, lyder det i en pressemeddelelse:

- Dette samarbejde har længe været undervejs, og har indeholdt et maraton af spørgsmål. Jo større vi er, desto mere underlagt er vi. Det er vores ønske, at benytte vores nationale størrelse til at lade de regionale og lokale blomstre, skriver han.

Og glæden deler Naleraq Seasafaris medejer, Heide Jensen:

- Det betyder meget for vores lokale forretning, at tilkoble os kystpassagerskibets trafik med endnu flere destinationer her i Nordgrønland. Min mand og jeg håber, at dette samarbejde kan udvise, hvordan fremtidens forbindelser og regioner kan udvikles sammen med lokale operatører, siger hun.

Bookinger og sejlplaner kan laves og ses via Arctic Umiaq Lines bookingportal.