Arctic Sports udsætter grønlandsmesterskab på grund af corona

Sportsgrene for Inuit og de oprindelige amerikanere, der kaldes Arctic Sports og Dene Games, må vente med at kåre årets grønlandsmestre til efteråret. Der var ellers stævnestart den 7. marts.
Discipliner som stickpull, som vist på billedet, er igen på programmet i år Foto © : Nicklas Isaksen
Skrevet af Noah Mølgaard
14. januar 2022 15:45

Bestyrelsen og turneringsudvalget i Arctic Sports Greenland har under et møde forleden besluttet at udsætte grønlandsmesterskaberne, der bliver forkortet til NU (Nunatsinni unammersuarneq).

- Der er meget udbredt coronasmitte og vi vil vise medansvar ved at udsætte vores grønlandsmesterskaber, siger Claus Nielsen fra bestyrelsen i Arctic Sports Greenland.

LÆS OGSÅ Video: Tre nye rekorder i Arctic Sports

Mesterskaberne skulle efter planen begynde i Ilulissat den 7. marts og vare en uges tid med deltagere fra store dele af kysten.

- Vi har også snakket med arrangørerne i Ilulissat. Der er nu også udbredt coronasmitte i Ilulissat, som arrangørerne også har været bekymrede for. Beslutningen om udsættelse af mesterskabet er udsat efter tæt dialog med arrangørerne, siger Claus Nielsen.

Grønlandsmesterskaberne i Arctic Sports blev afviklet i skrabet udgave sidste år, hvor discipliner med fysisk kontakt med taget ud af programmet.

Alle discipliner er igen sat på programmet i år, hvor et andet aspekt også er kommet på.

- Der skal være Arctic Winter Games i begyndelsen af 2023. Der skal derfor udtages hold, der skal repræsentere Grønland og der er det meget vigtigt at vi ser udøvere til grønlandsmesterskaber, siger Claus Nielsen.

Ilulissat beholder værtskabet og mesterskabet forventes at blive afholdt i oktober.