For tredje gang på fem år fremlægger det sydgrønlandske fiskeriselskab Arctic Prime Fisheries et stort millionunderskud.Foto: Nick Rahaim/Flickr Creative Commons

Arctic Prime Fisheries synker til bunds med nyt millionunderskud

I løbet af de seneste fem år har det sydgrønlandske selskab, Arctic Prime Fisheries, samlet haft et underskud på knap 50 millioner kroner.

For tredje gang på fem år fremlægger det sydgrønlandske fiskeriselskab Arctic Prime Fisheries et stort millionunderskud.

Selskabet kommer ud af 2020 med et underskud på 35 millioner kroner, og dermed dumper selskabets egenkapital - altså selskabets formue - til et minus på hele 200 millioner kroner.

Det viser selskabets seneste årsregnskab.

LÆS OGSÅ KNAPK: Fiskerne har brug for økonomisk hjælp under coronakrisen

Ledelsen i Arctic Prime Fisheries forklarer sidste års tocifrede millionunderskud med en coronapandemi, som har betydet, at selskabets nye frysetrawler blev forsinket, mens reparationen af en anden frysetrawler blev to måneder længere end forventet.

Det har ifølge Arctic Prime Fisheries betydet, at selskabet ikke har været i stand til at opfiske alle deres kvoter på torsk og hellefisk.

Det kan dog potentielt se endnu værre ud for selskabet. I de seneste fem års regnskaber har selskabet nemlig medregnet et tilgodehavende på omkring 50 millioner kroner, som selskabet påstår at have til gode hos Skat.

De 50 millioner er taget med i regnskabet som en del af selskabets værdier.

Selskabets revisor, Deloitte, mener dog ikke, at selskabet kan bevise at have de mange penge til gode, og derfor fraskriver revisoren sig ansvaret for den del af regnskabet.

LÆS OGSÅ Emanuel Nûko, Partii Naleraq: Vi vil gerne have indhandlindskib

- Der er i balancen pr. 31.12.2020 indregnet udskudt skatteaktiv med 50 mio.kr. Vi har ikke modtaget dokumentation for, at det udskudte skatteaktiv kan udnyttes inden for 5 år og tager derfor forbehold for værdien af det indregnede udskudte skatteaktiv, skriver revisoren i regnskabet.

Selskabet har påstået det samme i tidligere regnskaber, men heller ikke her har selskabet kunne dokumentere over for revisor at have pengene til gode.

 

Tidligere på måneden blev selskabets bestyrelesformand, Jørgen Wæver Johansen, sat på porten, og til avisen Sermitsiaq siger den nye bestyrelsesformand, Gudmundur Kristjansson:

- Det er sket efter en gensidig aftale mellem ham, selskabets øvrige anpartshavere og mig, at det skulle være sådan. Arctic Prime Fisheries har brug for at blive omstruktureret, siger altså den nye bestyrelesformand.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt