Arctic Circle Greenland Forum en historisk begivenhed

Det er en historisk begivenhed, når Grønland fra tirsdag til torsdag er vært for Actic Circle konferencen. Det slår naalakkersuisoq for erhverv, arbejdsmarked og udenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq fast
Foto © : Ivik Kristensen/KNR
13. maj 2016 17:22

- Vi ser i Naalakkersuisut meget frem til at byde verden velkommen til Grønland i næste uge med afholdelse - for første gang nogensinde - af en stor international konference i Grønland, siger Qujaukitsoq.

Undenrigsdirektoratet oplyser, at der lige nu er et godt stykke over 300 deltagere registeret til konferencen.

Konferencen adskiller sig fra andre arrangementer ved at der denne gang er stort internationalt fokus på hele den arktiske region.

Derfor er deltagerfeltet også spredt godt ud med mange deltagere fra andre dele af Arktis, Nordamerika, Europa og også Asien, oplyser udenrigsdirektør Kai Holst Andersen

Læs også Arctic Circle Greenland Forum bliver afholdt i maj

Udvikling og investering

Udenrigsdirektøren fortæller, at det jo i høj grad handler om at skabe fokus på Grønland, og at man ved at brede sig godt ud, også er i stand til at tiltrække højtstående udenlandske deltagere og skabe international interesse.

Naalakkersuisut håber således også, at de mange besøgende erhvervsfolk lader sig inspirere, ikke mindst af den del af programmet, som handler om mulighederne for at investere i Arktis og ikke mindst Grønland.

- Vores forventning er at konferencen vil være med til at skabe opmærksomhed for de muligheder og udfordringer der ligger i Arktis med særlig understregning af de behov for udvikling og investering der også er i vores region, siger Qujaukitsoq.