Arctic Circle Greenland Forum bliver afholdt i maj

Der er igen udsigt til international fokus på Arktis, når Islands præsident og Grønlands formand for naalakkersuisut åbner for Arctic Circle Greenland Forum i maj måned.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
23. marts 2016 05:42

Forummet finder sted i Nuuk i dagene fra den 17.-19. maj i kulturhuset Katuaq. Fokus er den økonomiske udvikling for de arktiske befolkninger.

På dagsordenen er aktuelle erhvervsspørgsmål for den arktiske region. Heriblandt turisme, shipping, luftfart og naturressourcer.

Samtidig fokuserer Arctic Circle også på at styrke oprindelige folk i Arktis, sundhed og velfærd samt forskning og innovation.

Arctic Circle Greenland Forum er det tredje i rækken af fora, som afholdes af Arctic Circle-konferencen uden for Island.  

Islands præsident Olafur Ragner Grimsson er en af initiativtagerne til konferencen ud fra en idé om at skabe et åbent, demokratisk forum for debat om arktiske forhold.

Den årlige konference trækker stadig flere deltagere til, når den går løs i oktober måned i musikhuset Harpa i Reykjavik. Sidste år deltog 2000 personer fra mere end 50 lande.