Arbejdspladser tager hånd om ansatte

Der skal gøres noget for arbejdernes ve og vel. Sådan får man nemlig mere stabile medarbejdere, siger Brugseni og arbejdsgiverforeningen.

Brugseni og arbejdsgiverforeningen, GA, arbejder for formindske fraværet på arbejdspladserne. Et emne der er kommet ind i valgkampen, efter udmeldinger fra unge kandidater fra Siumut og Demokraterne.

- Jeg tror at de fleste virksomheder har udfordringer på det her område. Men jeg vil da sige, at det ikke er et stort problem i brugsen og det er nok fordi vi værner rigtig meget om vores ansatte. I år har vi eksempelvis arrangeret 10 kurser og det er lige fra sundhed, teamledelse til personlig udvikling, siger Brugsenis kommunikationsmedarbejder Irene Jeppsen.

Siumut-kandidat Ineqi Kielsen og Demokraternes kandidat Nivi Olsen kritiserer arbejdsmoralen her i landet. De mener, at der skal strammes op omkring arbejdspolitikken og at folk skal tage sig sammen og passe deres arbejde.

Læs også Unge kandidater: Gør en indsats for arbejdet

Og dårlig arbejdsmoral og høj fravær er ikke et ukendt fænomen hos Grønlands Arbejdsgiverforening, der har op mod 600 medlemmer. 

- Jamen det vi gør både for GA og for vores medlemmer at vi forsøger at skabe nogle ordentlige rammer og nogle gode arbejdsvilkår, så medarbejderne har lyst og motivation til at gå på arbejde, siger sekretariatschef hos GA, Karsten Klausen.

Og for at skabe en god arbejdskultur, så skal alle deres medlemmer udarbejde en arbejdspladsvurdering, så man får et værktøj til at skabe en bedre arbejdsplads og dermed skabe rammerne for mere stabile medarbejdere.

- APV er en arbejdspladsvurdering, som alle virksomheder skal lave når de har ansatte. Medarbejderen og virksomhedslederen skal tale sammen om hvordan man har det på virksomheden, eller om der er problemer på virksomheden i forhold til arbejdsmiljøet, forklarer Karsten Klausen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt