Kalaallit Airports: Arbejdet fortsætter trods valg

Selvom der er udskrevet valg til Inatsisartut, så fortsætter arbejdet med de tre lufthavnsprojekter. Det skriver Kalaallit Airports i en pressemeddelelse.
Foto © : Kalaallit Airports/Youtube
Skrevet af Jonas Fievé
14. marts 2018 14:14
Versionist Connie Fontain

Efter planen skulle finansieringen for lufthavnsudvidelserne i Nuuk og Ilulissat og den nye lufthavn i Qaqortoq have været vedtaget på forårssamlingen.

Men selvom valget nu er skyld i, at man er nødt til at udskyde en beslutning, så betyder i ifølge Kalaallit Airports ikke, at arbejdet går helt i stå.

LÆS OGSÅ Fiskerilov og lufthavne må vente på valg

På et bestyrelsesmøde blev det derfor besluttet, at man fortsat arbejde med, at anlægget at de længere landingsbaner i Nuuk og Ilulissat sendes i udbrud til maj. Desuden blev det besluttet at fortsætte processen med valg af rådgivere på projektering af de tre lufthavnsprojekter.

Kan godt blive forsinket

Selvom det ifølge bestyrelsen betyder, at man dermed fastholder selskabet tidsplan for udarbejdelse af de dele af udbuds- og finansieringsgrundlaget, som kræver politiske godkendelser, så afviser de ikke, at valget kan betyder, at opstarten bliver forsinket.

- Det kan ikke udelukkes, at valget til Inatsisartut og tiden til dannelse af Nalaakkersuisut efter valget vil kunne påvirke udbuddet af anlægsarbejderne i Nuuk og Ilulissat, således at opstart af lufthavnsprojektet i Nuuk, som er planlagt til oktober 2018, kan blive lidt forsinket, siger bestyrelsesformand for Kalaallit Airports, Johannus Egholm Hansen, i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ Finansloven udskyder nye lufthavne

Formanden for lufthavnsselskabet understreger dog, at man vil prøve at undgå, at anlægsarbejdet i Nuuk bliver forsinket. Derudover forventer han ikke, at valget vil forsinke lufthavnsprojekterne i Ilulissat og Qaqortoq.