Anna Wangenheim: Eqaluk Høegh er for stille

Da Eqaluk Høegh endnu ikke var naalakkersuisoq, kritiserede han højlydt den tidligere koalition. Nu savner Demokraatit at høre noget nyt og konkret, nu hvor Eqaluk Høegh er den ansvarlige på børne og unge området.
- Meeqqanut inuusuttunullu naalakkersuisoq nipeqanngilaq - nipeqanngilluinnarpoq. inatsisartunut ilaasortaq Demokraatineersoq Anna Wangenheim taama oqarpoq. Foto © : KNR / Malik Brøns
13. juli 2021 07:09

Tre måneder er der gået, og der er intet nyt på fronten i det nye departement for børn, unge og familie.

- Vi har virkelig ventet tålmodigt på, at Eqaluk Høegh kunne komme med noget nytænkning. Det er et helt nyt departement for børn og unge, men 1.juni, på børnenes dag havde jeg nok haft en forventning om, at han kom ud og sige noget for børnene, for familierne. Men heller ikke dér har Eqaluk Høegh været fremme.

Det siger Anna Wangenheim fra opppositionspartiet, Demokraatit.

Naalakkersuisoq for børn, unge og familie, Eqaluk Høegh (IA) vil ikke sige noget til KNR’s nyhedsafdeling. Sådan har det været siden han blev naalakkersuisoq.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisoq for børn vil først stille op til interview 100 dage efter

Han vil først først stille sig op til et interviews når der er gået 100 dage, fra hans indsættelsesdato som naalakkersuisoq. Det vil være 1. august.

Det skuffer Demokraatits Inatsisartutmedlem Anna Wangenheim, som ellers havde store forventninger til den nye naalakkersuisoq.

- En del af min skuffelse baserer jo sig på, at han for nogle år tilbage kom med nogen ret kraftige udmeldinger. Blandt andet hvor han mente at politikerne skulle retsforfølges og at der skulle handles med det samme, at det ikke kunne vente.

- På den baggrund har vi jo haft et stort håb om, at han fra dag et af, kunne komme med noget politik, som havde konkrete tiltag der gjorde at børnene ikke skulle vente mere. Det synes jeg ærgerlig talt har været ret skuffende. For vi har intet hørt, siger Anna Wangenheim. 

Mærkeligt og ærgerligt

Selvom Eqaluk Høegh ikke vil stille op til interview med KNR’s nyhedsafdeling, har han udtalt sig ad tre omgange til Sermitsiaq.ag. Han har også deltaget en enkelt gang i KNR’s radioprogram, Nunatta Nipaa, kort efter hans indsættelse.

Men han vil altså først stille op til et interview 1. august. 

Det er forskelsbehandling, vurderer formanden for den grønlandske afdeling af journalistforbundet, Nina-Vivi Møller Andersen.

LÆS OGSÅ Børnenes naalakkersuisoq er ramt af stress

Det er Anna Wangenheim er enig med.

- Jeg ved ikke hvor det står skrevet, at der gælder en særlig regel med 100 dage. Det gør der ikke nogen steder, fordi den dag du bliver indsat, så har du et ansvar for at betjene befolkningen. Det synes jeg ikke bliver gjort på nuværende tidspunkt. Det er meget mærkeligt og ærgerligt for demokratiet.

- Det er ærgerligt for baglandet og befolkning, som han har valgt at betjene, ved at sige ja til et ansvar, som han rent faktisk ikke på nuværende tidspunkt efterlever, mener Anna Wangenheim.