Anja Hynne Nielsen er ny handicaptalsmand

Anja Hynne Nielsen starter som handicaptalsmand 1. december. Hun afløser Christina Johnsen, der sagde sin stilling op i marts.
Anja Hynne Nielsen starter som handicaptalsmand den 1. december. Foto © : Naalakkersuisut
Skrevet af Anders Dall
23. september 2021 15:40

Posten som handicaptalsmand har ikke været besat siden marts.

Her trak Christina Johnsen sig fra stillingen efter tre et halvt år på posten. Nu har Naalakkersuisut fundet hendes afløser. Det er Anja Hynne Nielsen, der starter som handicaptalsmand 1. december.

Det oplyser Naalakkersuisut i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Handicaptalsmand: Derfor stopper jeg nu

Anja Hynne Nielsen vil blandt andet arbejde for at sikre tiltag, som garanterer, at personer med handicap får den rette hjælp fra starten med en tidlig og specialiseret indsats. 

- Personer med funktionsnedsættelser skal have den rigtige støtte, hjælpemidler og indsats, da de ellers risikerer at blive udelukket fra uddannelse, arbejde og fritidsaktiviteter. Det kan resultere i ensomhed, isolation og manglende livskvalitet, siger den nyudnævnte talsmand for Tilioq.

Kandidat i eskimologi

Anja Hynne Nielsen er bachelor i retorik, kandidat i eskimologi og har blandt andet været ansat fire år i Bureauet for Inatsisartut.

Hun har selv været aktiv i ’Hjernebarnet’, der er en forening for forældre som hjemmetræner børn med hjerneskader. Derudover har hun de seneste år dykket ned i lovgivningen og rettigheder for personer med handicap. 

FNs Handicapkonvention bliver et helt centralt omdrejningspunkt i den nye talsmands arbejde.

- Jeg har selv oplevet, hvor stor betydning handicaporganisationer har for den enkelte borger med handicap, og jeg har bemærket, at Tilioq har et godt samarbejde med handicaporganisationerne i Grønland. Det er et samarbejde, som jeg gerne vil fortsætte og udbygge, siger hun.