Ane Hansen fortsætter som borgmester i Kommune Qeqertalik

Peter Olsen, som fik flest stemmer i kommunen, har valgt at blive naalakkersuisoq. Derfor kan den nuværende borgmester beholde posten.
Ane Hansen
- Jeg tager det som et tegn på, at der er tillid til mig. Jeg glæder mig også til at arbejde videre med de kommende opgaver sammen med de andre, jeg vil som sædvanlig arbejde hårdt, og er glad for at jeg får støtte fra de andre folkevalgte, siger Ane Hansen. Foto © : Qeqertalik Kommunia
Skrevet af Malik Brøns
17. april 2021 16:25

Fredag blev det nye Naalakkersuisut præsenteret af Inuit Ataqatigiits formand, Múte B. Egede.

Det skete ved en kulturel ceremoni i kulturhuset Katuaq i Nuuk.

Her præsenterede han blandt andet Peter Olsen som naalakkersuisoq for uddannelse, kultur, sport og kirke.

Peter Olsen var den store vinder til kommunalvalget i Kommune Qeqertalik. For Peter Olsen fik med sine 442 stemmer overhalet sin partifælle, den siddende borgmester, Ane Hansen, som fik 387 stemmer.

Men partiets lokale stemmesluger stod i et dilemma. Han blev nemlig også valgt ind i Inatsisartut.

Derfor kunne han enten vælge at blive ny borgmester i Kommune Qeqertalik eller blive tildelt en post i Naalakkersuisut. Det blev altså en post i Naalakkersuisut.

LÆS OGSÅ Borgmester eller naalakkersuisoq? - Peter Olsen står i et dilemma

Derfor kan Ane Hansen blive siddende som borgmester i Kommune Qeqertalik.

Det skriver gruppeformand Frantz Lundblad i en pressemeddelelse.

- Vi er blevet enige om at Ane Hansen skal være borgmester i Kommune Qeqertalik. Ane Hansen har styret kommunen i en helt ny retning i samarbejde med kommunalbestyrelsen, og vi er ikke i tvivl om at vi sammen kan støtte hende i at gøre arbejdet færdigt, skriver Frantz Lundblad.

Ane Hansen er også glad for, at hun kan blive siddende som borgmester, og hun har vidst det i et stykke tid.

- Det stod klart, at jeg ville fortsætte som borgmester, allerede da samtalerne om de kommendes års mål blev diskuteret lige efter valget. Vi har ventet på, at det kommende naalakkersuisut blev præsenteret, siger Ane Hansen.

Har det sat tanker i gang hos dig, at du nu skal fortsætte som borgmester, trods du ikke er kandidaten, som fik flest stemmer?

- Selvfølgelig. Men jeg vil gøre opmærksom på, at antallet af mine personlige stemmer er steget og stemmerne er spredt ud i flere byer. Det er kun i Aasiaat, at billedet ser anderledes ud. Så jeg er ikke i tvivl om, at opbakningen og støtten er stor.

Havde du håbet på, at Peter Olsen sagde ja til tilbuddet om at blive Naalakkersuisoq?

- Jeg spurgte ham, da han kom og ville tale med mig. Der var han i tvivl, og jeg sagde til ham, at beslutningen skulle tages ud fra, hvad hans hjerte sagde, og jeg bad ham mærke efter, hvad han selv ville. Og det har han gjort, siger Ane Hansen.