Foto: Nanoq.gl

Anda Uldum forlader politik

Demokraternes formand og medlem af Naalakkersuisut, Anda Uldum, der officielt er sygemeldt på grund af stress, har valgt at forlade politik og flytte til Danmark. Det oplyser Demokraterne i en pressemeddelelse.

Demokraterne skal have ny formand, da Anda Uldum i samråd med familien har valgt at flytte til Danmark. Den nye formand og en ny hovedbestyrelse bliver valgt på et ekstraordinært landsmøde i Nuuk den 13. februar 2016. Det skriver Demokraterne.

Anda Uldum trækker sig fra samtlige politiske poster, da en flytning til Danmark er nært forestående. Hans hustru påbegynder en uddannelse i Danmark den 1. februar, og Anda Uldum ønsker at være ved hendes side.

Læs også Uldum går på orlov med stress

- For mig kommer familien i første række. Min kone har de sidste mange år tilsidesat sig selv for at bakke mig op i min politiske karriere. Nu er det min tur til at give lidt igen, og det var derfor forholdsvis nemt at træffe beslutning om at flytte med hende til Danmark, siger Anda Uldum og fortsætter:

- Jeg har haft nogle gode år i politik, og vil gerne takke såvel samarbejdspartnere som modstandere for en spændende tid. Jeg ønsker alle god vind fremover.

Anda Uldum har været formand for Demokraterne siden marts 2014. Han stod i spidsen for partiets succesrige valgkamp i efteråret 2014, der førte til en fordobling af mandattallet i Inatsisartut, og siden hen til deltagelse i det nuværende Naalakkersuisut. Han har været sygemeldt med stress siden slutningen af oktober 2015.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl