Anda: Ekstremisme når det er værst

Naalakkersuisuts viceformand tager stærkt afstand fra angreb og sender tanker til den Københavnske befolkning.
Foto © : Demokraatit
15. februar 2015 13:09

I går og i morges blev København udsat for terrorangreb, der har kostet tre personer livet, ligesom flere er blevet såret. En dybt berørt viceformand for Naalakkersuisut, Anda Uldum, Demokraterne, tager skarps afstand fra angrebene.

- Det var jo skrækkelige scenarier man kunne se der opstod i Danmark, og selvfølgeligt noget vi tager skarpt afstand fra. Det er noget der ikke må ske, siger Anda Uldum.

Hvad nu hvis?

Selv har han fulgt sagens udvikling i medierne det meste af natten og de første tanker, der røg i gennem hovedet på naalakkersuisoq var om de mange civile i Danmark og venner og familie.

-  Hvad nu? Hvad kommer der til at ske? Det var de første tanker der fløj igennem hovedet på mig, siger Anda Uldum.

Mere nærværende

Og netop det, at angrebet på København rammer rigsfællesskabet gør pludselig truslen så meget mere nærværende.

- Det er jo bekymrende, når det er så tæt på. Når båndene er så tæt på. Så det er meget bekymrende.  Herhjemme i Grønland er vi jo et meget stilfærdigt folkefærd, så jeg håber aldrig sådan nogle ting kommer til at ske her. Det er jo ekstremisme, når det er værst, siger Uldum.

Det er skrækkeligt

Han slår fast, at hans tanker går til hele den Københavnske befolkning.

- Selvfølgelig var man jo bekymret for dem. Ikke kun grønlænderne, men hele den københavnske befolkning. Jeg sad og så det hele natten og fulgte med. Og det er jo skrækkeligt. Det er nok det ord jeg vil bruge.