Amerikansk fond donerer penge til bog om MIO

Oprindelige folks fond donerer 126.000 kroner til en bog om børnerettighedsorganisationens MIOs arbejde. 
Fonden Thriving Women støtter oprindelige folk. Foto © : Thriving Women
02. december 2020 10:51

126.000 kroner fra en amerikansk fond skal bruges til en bog om MIOs arbejde. For børnerettighedsorganisationens arbejde skal foreviges i en bog, som fonden Thriving Women i USA står bag. 

- Det er MIOs måde at få alvorlige tabuer om børns, unges og familiers vilkår frem i lyset, der har vakt opmærksomhed, siger Tia Oros Peters, der administrerende direktør i den amerikanske fond.

- Aviaja Egede Lynges inspirerende ledelse og hendes teams gode arbejde er inspirerende. MIO arbejder med metoder, som er essentielle i arbejdet med omsorgssvigt og børns rettigheder.

Thriving Women støtter oprindelige folk.

Grønland lever ikke op til konventioner

MIO blev etableret i foråret 2012.

Organisationen arbejder for at udbrede kendskabet om FN’s børnekonvention i Grønland. 

Og der er nok at arbejde med. 19 af 54 artikler i FN's Børnekonvention bliver ikke efterlevet i Grønland ifølge MIO selv. 

LÆS OGSÅ MIO om anbefalinger til udsatte: En positiv brik i et stort puslespil

Det handler blandt andet om barnets ret til beskyttelse mod fysisk og psykisk vold og misbrug, forældreløses ret til hjælp og barnets ret til undervisning og uddannelse.

Bog udkommer til efteråret

Børnetalsmand Aviâja Egede Lynge er taknemmelig for donationen: 

- Vi ved, at oprindelige folk i andre lande har lignende samfundsmæssige og sociale problemer som her, siger Aviâja Egede Lynge.

- Lige som os leder også oprindelige folk i andre lande efter nye måder at løse de sociale problemer på. Så hvis MIOs metoder også kan hjælpe med at skabe bedre levevilkår for børn og unge i andre lande, kan vi jo kun være stolte og glade.

Bogen udkommer på grønlandsk og engelsk i efteråret 2021.