Ambitionerne for årets Arctic Sounds Festival er tårnhøje

For tiende gang slår Arctic Sounds Festival dørene op, og i år bliver det med et 'stjernespækket program og den mest ambitiøse festival til dato'.
I påsken løber tiende udgave af den frivillige festival Arctic Sound Festival af staben. Og det er med et ambitiøst program. Foto © : Illeq / KNR
27. marts 2024 16:01

Hen over påsken afholdes årets Arctic Sound Festival i Sisimiut. I år er det tiende gang festivalen finder sted, og derfor er der lagt op til den mest ambitiøse festival til dato - med et stjernespækket program og ambitioner, der overgår de forrige år.

Det skriver festivalen i en pressemeddelelse.

Blandt andet er 125 børn og unge fra Norge, Grønland, Danmark og Island samlet i Sisimiut i den her uge op til festivalen. De har nemlig deres egen festival, Nordic Arts, Music and Performance Youth Festival, hvor de har workshops, masterclasses, samskabelse, udveksling og koncerter.

- Vi tænker altid meget langt ud i fremtiden, så hvis vi også vil have en fed festival med dygtige musikere i fremtiden, så må vi jo prioritere at give børn og unge de gode oplevelser og erfaringer allerede nu, siger festivalarrangør Laura Lennert Jensen.

Fem dage på hundeslæde

Udover ungdomsfestivalen skal fire kunstnere, der skal optræde på festivalen, ud på en fem dage lang hundeslædetur. Turen fra Kangerlussuaq til Sisimiut, der går gennem Unesco verdensarvsområdet Aasivissuit-Nipisat, skal kaste musik og fokus på klimaforandringer af sig.

Meningen med turen er altså, at de fire kunstnere Hans Ole Amossen, Teitur fra Færøerne, Lucky Lo, der er dansk/svensk og engelske OneDa skal skrive sange om deres oplevelser på turen. Sangene skal være en del af åbningskoncerten, når Arctic Sounds Festival bliver skudt i gang i morgen.

- Vi er heldige, at vi i Sisimiut har verdens mest fantastiske bagland, der oven i købet er verdensarvsområde, og det, synes vi, er vigtigt også at vise til andre.

- Det er også et område, der er skrøbeligt og under forandring, og dette projekt er kun et af flere igennem tiden, hvor vi gennem kunst og sammen med kunstnere har haft fokus på klimaforandringerne, siger Laura Lennert Jensen, der glæder sig til at høre sangene, der kommer ud af den omkring 160 kilometer lange hundeslædetur.

Udover de fire kunstnere, der skal over isen, skal 16 andre kunstnere spille til festivalen, der markerer et jubilæum for festivalen.