Dansk avis: Alle skoleelever burde opleve Grønland og Færøerne

- Rigsfællesskabet har fordele for alle parter, ikke mindst i det globale politiske verdensbillede. Det skriver Jyllands-Posten i dag i sin leder.

Avisen mener, at der er et misforhold i forholdet mellem Grønland, Færøerne og Danmark, som er meget uheldigt.

- Mens grønlænderne og færingerne typisk er velorienterede om aktuelle danske forhold, aner man en metaltræthed i det danske syn på vore nordlige venner, og timingen kunne næppe være mere uheldig, skriver avisen.

LÆS OGSÅ Fakkeloptog for Rigsfællesskabet i København

I stedet for at være bedre kendt med steder i Europa, burde danskere være mere orienteret mod Færøerne og Grønland og sætte sig ind i landenes kultur, natur og traditioner.

- Vi har en utrolig rigdom i vores flora, fauna og folkekultur, når blot man medregner de 99 pct. af vores areal, der ligger længere væk, og det ville være helt oplagt, at enhver dansk skoleelev oplevede Grønland og Færøerne i sin skoletid, skriver avisen.

LÆS OGSÅ Ikke et ord om Grønland fra Statsministeren

Hvis Færøerne - og på sigt Grønland - vedtager egne forfatninger, vil det være et brud med århundreders fælles historie.

- Skulle vore fæller i Nordatlanten vælge at sige farvel til århundreders fælles historie og de muligheder, som rigsfællesskabet tilbyder alle tre nationer, måtte Danmark naturligvis respektere det, lukke pengekassen i og ønske dem god vind fremover. Men det er ikke i vores interesse, at det skulle ske.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!