Fakkeloptog for Rigsfællesskabet i København

12. januar vil der være fakkeloptog gennem København for at støtte op om Rigsfællesskabet. Dagen er valgt, fordi der er nytårskur på Grønlands- og Færøernes repræsentationer på Nordatlantens Brygge.
Skrevet af Kenneth Elkjær
27. december 2016 13:09

Torsdag den 12. januar mødes ambassadører og politikere på de grønlandske- og færøske repræsentationer i København til den årlige nytårskur. Den anledning vil en styregruppe bruge til at markere deres støtte til Rigsfællesskabet.

Det skriver gruppen bag initiativet i en pressemeddelelse tirsdag.

- Vores samhørighed gennem mange hundrede år er under pres i disse år. Vores rigsfællesskab er noget, som vi alle borgere - både i Danmark, Grønland og Færøerne, er en del af. Vi ønsker at bevare vores gode relationer landene imellem, som vi alle har så megen gavn og glæde af sammen og hver især, skriver Jarius Lyberth på vegne af Styregruppen i meddelelsen.

Fakkeloptoget starter klokken 13.00 på Christiansborg Slotsplads og bevæger sig derfra til Nordatlantens Brygge.

Der har den seneste tid været en del debat om Rigsfællesskabet i både danske, færøske og grønlandske medier. Naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq, har blandt andet kritiseret Danmark for at være arrogante overfor Grønland og Færøerne.