Kim Kielsen: Aleqas brug af kreditkort er uacceptabel

Siumut-formand Kim Kielsen blander sig nu i sagen om Aleqa Hammonds brug af skattekroner til private indkøb.
Kim Kielsen
Kim Kielsen Foto © : Jonas Fievé/KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
22. august 2016 16:51

I en pressemeddelelse mandag eftermiddag oplyser Kielsen, at Siumut har afholdt møde om sagen. Og resultatet af det møde er en udtalelse fra partiformanden og Forretningsudvalget:

- Forretningsudvalget kan efterfølgende melde ud, at Folketingsmedlem Aleqa Hammonds private forbrug med Folketingets kreditkort er uacceptabel, og at sagen vil blive videre behandlet i Siumuts hovedbestyrelse, når yderligere information er modtaget, skriver Kim Kielsen, i en pressemeddelelse.

Ekstra Bladet kunne søndag afsløre, at Aleqa Hammond har brugt sit kreditkort fra Folketinget til private indkøb i blandt andet Stark og Brugsen i juni og juli måned. Hun forklarede selv på Facebook, at der var tale om en nødsituation, og at det var sket i overensstemmelse med Folketingets Administration.

- Mine konti blev groft misbrugt via itunes i juni hvilket heldigvis blev opdaget af min bank og fornødne initiativer blev iværksat. Jeg har via folketinget et mastercard som jeg aldrig har brugt, men i nødsituationen måtte bruge og meddelte administrationen om sagens karakter. Der var gensidig forståelse, skriver hun på Facebook.

Mandag mødtes Hammond med økonomichefen i Folketingets Administration. Resultatet af det møde blev, at hun skal betale de 12.983 kroner tilbage, som hun har brugt på kreditkortet. Hun måtte samtidig erkende, at hun ikke havde forstået reglerne korrekt.

- Jeg har under mødet beklaget meget, at jeg havde den fået den fejlagtige opfattelse, at det var i overensstemmelse med reglerne at benytte Folketingets kreditkort i den nødsituation, jeg var havnet i, udtaler hun mandag i en pressemeddelelse.

De 12.983 kroner bliver tilbageholdt fra hendes næste lønudbetaling fra Folketinget.

Ekstra Bladet kunne søndag bringe en oversigt over, hvad Aleqa Hammond har brugt sit kreditkort til i en periode på cirka tre uger. KNR har fået lov til at bringe oversigten: