Aleqa støtter mere åbenhed

Skal de folkevalgte og medlemmer af regeringen lægge deres økonomiske interesser frem for at sikre mod, at politikerne træffer beslutninger med personlig vinding for øje?
Aleqa i 2013
02. maj 2013 09:43

Lige nu er der en frivillig ordning, som Siumut tidligere næsten ikke har deltaget i, men efter meget fokus på sagen har mange Siumutter meldt, at de gerne vil deltage.

Nu siger partiets leder Aleqa Hammond endda, at hun støtter, at gøre ordningen obligatorisk.

- Det synes jeg er helt naturligt, jeg synes også, det er den vej, vi skal. Vi er meget glade for det fokus, der er blevet sat på det. Også at man tænker, at så længe det er på frivillig basis, er der ikke nogen som synes, at det skal man gøre, men når det er obligatorisk, så naturligvis, vi skal jo alle sammen følge det. Og så synes jeg også, det er naturligt, at regeringen er medinddraget. Jeg har indsendt min.

Skal jeg forstå det sådan at I kan finde på at fremsætte et forslag om at gøre det obligatorisk?

- Nej jeg synes ikke, det er et lovforslag, der skal fremkommes. Jeg synes det er helt naturligt, at Inatsisartuts formandskab selv kan kræve det.

Vil I gerne have, at det også omfatter ægtefæller, så man er sikker på, hvad alles økonomiske interesser er?

- Det synes jeg ikke. Jeg synes ikke det er passende at inddrage ægtefæller og samlever, når de ikke er folkevalgte.

Men det er jo sådan, at hvis en folkevalgts partner har et firma eller lignende, så vil den folkevalgte jo også have interesser på den måde, så er det ikke rimeligt ,at ægtefællen eller samleverens interesser også skal rapporteres?

- Det mener jeg ikke det er. Vi har nogle meget klare retningslinjer i samfundet for at sikre, at tingene fungerer på en god måde.