Aleqa Hammond: Tilliden til de folkevalgte skal genskabes

Aleqa Hammond skrev historie i dag, da hun blev Siumuts første kvindelige formand. Hun vil nu arbejde for større gensidig respekt og genskabe befolkningens tillid til de folkevalgte.

Det netop overståede landstingsvalg var på mange måder historisk, da Siumut efter 30 år ved magten nu for første gang må påtage sig rollen som oppositionsparti.

Formanden Hans Enoksen påtog sig også ansvaret og trak sig fra formandsposten. I dag blev der så skrevet endnu et kapitel i Siumuts historie, da en kvinde for første gang satte sig i partiets formandsstol. Aleqa Hammond overtager nemlig formandsposten, og gensidig respekt spiller ifølge hende en vigtig rolle i det politiske arbejde:

- Vi skal bygge gensidig respekt. Vi skal bygge på et bedre Grønland, der bliver bygget op på tværs af forskelle. Om man er fra øst eller vest, eller fra nord eller syd. Om man er fra bygd eller by, mand eller kvinde, eller om man er uddannet eller ikke uddannet spiller ingen rolle. Vi skal alle arbejde sammen om at realisere de målsætninger Siumut har, siger Aleqa Hammond til Radioavisen.

Politikernes fråds med det offentliges midler har ifølge hende gjort et stort indhug i politikernes troværdighed. Det skal der rettes op på, mener hun:

- Jeg tror, at de uheldige hændelser, der har været, har kostet meget for vi folkevalgtes ry. Derfor skal der arbejdes mere for at genskabe tilliden til de folkevalgte. Der skal være mere gennemsigtighed, så vi kan arbejde videre med gensidig respekt, siger hun.

Ved det netop overståede landstingsvalg, fik Siumut 26,5 procent af stemmerne. Det er knapt fire procentpoint lavere end ved valget i 2005, da Siumut dengang fik 30,4 procent af stemmerne. Det til trods, er Aleqa Hammond optimist:

- Jeg tror, at Siumuts vælgere er meget stabile. En lille tilbagegang på 3,9 procentpoint er ikke umulig at rette op på. Jeg tror tværtimod, at medlemstallet i Siumut fortsat vil gå op ad, siger hun.

- Jeg tror også, at det er godt at Siumut prøver at være i opposition. Vi ved, hvad det at være i opposition indebærer, så jeg tror, at vi bliver en meget stærk opposition, siger Siumuts nye formand.

Ved landstingsvalget fik hun 1488 personlige stemmer.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt