Aleqa Hammond til nordisk statsministermøde i Island

Formanden for Naalakkersusiut Aleqa Hammond deltog i går sammen med kolleger fra Åland og Færøerne for første gang i det årlige sommermøde mellem de nordiske statsministre.
Skrevet af Karsten Sommer
28. maj 2014 05:15

Mødet foregik i Akureyri på Island med Islands statsminister som vært. Island har i år formandskabet i det nordiske samarbejde.  

Grønland, Færøerne og Åland havde i fællesskab fremsat ønske om fremover også at komme med i det nordiske samarbejde mellem landene på relevante områder, når det foregår udenfor Nordisk Ministerråds regi.

Og forslaget fik til Aleqa Hammonds glæde en positiv modtagelse af statsministrene.

- Jeg vil gerne rette en varm tak til den islandske statsminister, fordi han har efterkommet et længe næret ønske fra de selvstyrende lande om at kunne komme i dialog med de nordiske statsministre i forbindelse med deres traditionelle sommermøde, siger formanden for Naalakkersuisut.

- Vores deltagelse i f.eks. Nordisk Ministerråds arbejde viser, at det også er vigtigt for os at være med i regeringsledernes overvejelser, når der i fremtiden gives politiske opdrag til Nordisk Ministerråd, siger Aleqa Hammond, og hun ser frem til at blive inviteret med, når Danmark til næste år overtager formandskabet i Nordisk Råd, og dermed har værtskabet for statsministrenes sommermødeti 2015.