Akisuanerit Festival slår dørene op for 15. gang

I aften starter Grønlands største festival, når Akisuanerit Festival starter fredag og byder på ingen ringere end Siisisoq, der spiller deres allersidste koncert i karrieren.
Tessa er det helt store navn fra Danmark, der skal spille på årets Akisuanerit Festival. Men det helt store bliver, når det grønlandske rockband Siisisoq spiller for allersidste gang. Foto © : Akisuanerit Festival
29. september 2023 14:21

Weekenden står i festivallens tegn, når den årlige Akisuanerit Festival løber af stablen fredag og lørdag.

I år kan de mange gæster se frem til både rockmusik, hip-hop og reggae. Fredag er det rockmusikken, der indtager scenen, mens der lørdag bliver spillet op til fest med hip-hop-dronningen af Danmark Tessa og Warfande samt Pharfar og Kaka.

Den to dage lange festival er et stort tilløbsstykke for hele landet. Flere kommer til Nuuk ude fra kysten for at deltage, og i år er ingen undtagelse. Arrangørerne forventer, at der bliver fyldt op, som der også var sidste år.

Og folk glæder sig. Blandt andet Mimi Kreutzmann, der går på Grønlands Universitet, skal afsted og glæder sig specielt til Tessa lørdag aften.

- Jeg kan godt lide hende. Hun har nogle vildt gode rap sange, fortæller hun.

Sidste koncert i karrieren

Fredag bliver en speciel oplevelse, når det lokale rockband Siisisoq spiller for sidste gang i karrieren. Bandet skal lukke og slukke fredag, og det er medarrangøren Christian Elsner stolt over, at det bliver på denne festival.

- Det er sidste gang Siisisoq spiller, og det er vi stolte over, at det bliver på vores festival, siger Christian Elsner, der er medarrangør af festivallen og medejer i Atlantic Music.

Han forventer, det bliver et brag af en fest, når bandet slutter den første festivalaften af.

De mange medarbejdere knokler

Slutspurten er sat ind for at få festivalen klar, og de omkring 70 medarbejdere og en stab af frivillige knokler for at blive klar til i aften. Selvom de i år er dobbelt så mange ansatte, end de var sidste år, er der brug for de frivillige også.

- Vi er dobbelt så mange ansatte i år som sidste år. Årsagen er, at der heldigvis er så mange tilhøre, at der er brug for de mange hænder for, at vi ikke får for travlt, fortæller Christian Elsner.

De mange frivillige kan du møde i baren og i garderoben, og så skal de være vagter og passe på folk backstage, fortæller Christian Elsner.

Og indsatsen fra alle har gjort, at arrangørerne melder klar til at slå dørene op.

- Jeg tror ikke, vi før har været så klar, som vi er i år, og det skyldes de mange ekstra hænder, vi har fået hjælp af, siger han.