Foto: Privat

Siumut Aki-Matilda Høegh-Dam

Navn: Aki-Matilda Høegh-Dam  

Parti: Siumut

Alder: 22 år

Uddannelse/arbejde: Bachelor i statskundskab

Civilstatus (familie/børn): -

Fritidsinteresser: Maleri, digtning, foreningsarbejde, forskning.

Hvad er de tre vigtigste sager, du vil kæmpe for, hvis du kommer i Folketinget?

At vi overtager myndigheden over områder vedrørende Grønland, og at vi direkte er med til at udvikle disse. Jeg kan ikke bifalde, at Danmark tilsidesætter sine ansvarsområder i Grønland, og jeg vil arbejde for, at Danmark tager sit ansvar på sig. 

Der må ikke spares på sager vedrørende Grønland. Jeg vil arbejde for at sikre, at Folketinget og den danske regering ikke lægger hindringer for arbejdet med udformningen af Grønlands selvstændighed.   

Hvordan vil du være med til at sikre en god tilværelse for borgere med grønlandsk baggrund i Danmark?  

I hvilket som helst land, hvor grønlændere bor, har landet pligt til at sikre lighed for alle borgere med hensyn til muligheder og udvikling. Men jeg vil særskilt påpege, at de grønlandske repræsentanter ikke er ene om at have ansvaret for det, idet alle folketingsmedlemmer har ansvaret. Jeg vil vedvarende sørge til, at de ikke forsømmer dette ansvar. Grønlændere skal ikke diskrimineres på grund af deres oprindelse. Det mandat, jeg får fra Grønland ved valget, vil jeg bruge til at arbejde for alle grønlændere. 

Hvilken dansk statsministerkandidat støtter du, hvis du bliver valgt til Folketinget?

Jeg støtter Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen. Jeg giver hende og hendes parti min fulde opbakning, efter jeg personligt selv har talt med hende. Selvfølgelig falder valget på den kandidat, der støtter ønsket om et selvstændigt Grønland, selvom det altid er muligt at tale og forhandle med hvem der måtte være statsminister.

Kommentarer