Foto: Jonas Løvschall-Wedel/KNR

Air Iceland: Qaqortoq Lufthavn ikke en prioritet

Det Islandske flyselskab håber, landingsbanerne i Nuuk og Ilulissat bliver forlænget, men ser ikke noget behov for en ny lufthavn i Qaqortoq.

Lufthavnen i Narsarsuaq skal lukkes eller nedgraderes. Det har Naalakkersuisut i hvert fald lagt op til. Det er dog ikke islandske Air Iceland, der presser på for den beslutning.

- Den nye lufthavn i Qaqortoq får så vidt jeg forstår en kortere landingsbane end den i Narsarsuaq. Så den bliver mere begrænset end i Narsarsuaq, og vejrforholdene spiller måske også en rolle der, siger Arni Gunnarsson, der er direktør i Air Iceland.

 

Forlæng landingsbaner

For det Islandske flyselskab er budskabet til de grønlandske politikere derfor ganske klart.

- Det vi gerne vil se, er en forlængelse af de korte landingsbaner i Vestgrønland. Særligt Nuuk og Ilulissat, siger direktøren til KNR.

Læs også Grønland styrker islandsk turisme

Som det er nu, kan Air Iceland på grund af de korte landingsbaner kun fylde 33 mand i en flyver med 37 sæder. Et helt fyldt fly vil derfor gøre ruterne til en bedre forretning.

 

Billigere billetter

Direktøren peger også på, at Air Iceland i løbet af i år får nye Q400-fly. De er hurtigere og har plads til 70 passagerer.

- Hvis vi fik forlænget de landingsbaner, kunne vi udnytte vores fly og måske endda flyve med større fly som Q400’eren, som vi får senere i år. Vi ville kunne bruge dem på længere landingsbaner, og det vil betyde en mere effektiv operation og lavere billetpriser.

Læs også Rapport om lufthavn i Qaqortoq tegner dystert billede

 

Forstår motivation for ny lufthavn

Arni Gunnarsson forklarer, at han godt forstår motivationen til at bygge en lufthavn i Sydgrønland tættere på byen, hvor folk bor, men hans anbefaling er klar.

- Med de begrænsede midler der er, mener jeg, at prioriteten skal være en forlængelse af landingsbanerne, siger direktøren for Air Iceland.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt