Air Greenland vil gerne byde på AUL

Skrevet af Karsten Sommer
23. oktober 2005 16:54

Air Greenland og Royal Arctic Line anklager nu i et åbent brev Grønlands Hjemmestyre for manglende ”fair-play” i forløbet omkring salget at Arctic Umiaq Line.

De to store selskaber mener at Hjemmestyret har favoriseret det danske konsortium Arctic Travel Group, og kørt de to grønlandske selskaber ud på et sidespor i salgsprocessen. Og det, selvom Hjemmestyret vidste at Air Greenland og Royal Arctic Line var interesseret i at overtage Arctic Umiaq Line

Air Greenland skriver i sin kommentar på vegne af begge selskaber, at de fuldt ud anerkender at salgsprocessen bør ske i åben konkurrence mellem flere selskaber, men kan ikke forstå at Hjemmestyret pludselig valgte den modsatte løsning – at satse 100% på det danske rejsekonsortium Arctic Travel Group, i stedet for at indhente tilbud også fra Air Greenland og Royal Arctic Line.

Arctic Travel Group har som en af sine medejere Air Alpha. Men Air Greenlands direktør Flemming Knudsen siger i dag til Radioavisen at det ikke er frygt for Air Alpha, der får Air Greenland til at protestere nu.

- Der var aftalt en salgsproces, som af ukendte grunde blev ændret, og vi ønsker blot at få mulighed for at komme tilbage på banen, så vi kan byde på AUL på linje med Arctic travel Group, siger Flemming Knudsen.

De to selskaber er godt klar over at deres henvendelse kommer i 11. time, men de håber at der stadig er tid til at få salgsprocessen på rette spor, så der bliver tale om en åben og fair konkurrence om købspris og visioner for skibstrafikkens fremtid i Grønland.

SIK´s formand Jess G. Berthelsen kommenterede i fredagens Qanorooq på sagen, og varslede at SIK ville gå til Konkurrencenævnet, for at få afprøvet om salgsprocessen er foregået på en rimelig måde.

Vi har også i dag bedt det ansvarlige landsstyremedlem, som for tiden er landsstyreformand Hans Enoksen, om en kommentar til Air Greenland og Royal Arctic Lines anklager, men Hans Enoksen havde endnu i dag kun hørt om sagen i Radioavisen, og ville derfor vende tilbage med en kommentar engang i morgen, når han har set Air Greenlands kommentar.