Foto: Simon Uldum

AG flyttes væk fra Christiansborg

Med en begrundelse om pladsmangel, har flere medier fået besked om, at de skal flyttes til andre lokaler uden for Christiansborg. Det gælder blandt andet den grønlandske avis AG.

- Hovedredaktionen er jo i Nuuk. Så det er væsentligt for de journalister, vi har, der er der, at de har en berøringsflade og en fornemmelse af, hvad der sker på Borgen, forklarer Christian Schultz-Lorentzen, der selv har haft til huse på Christiansborg i sit virke som chefredaktør for avisen AG.

Ifølge fagbladet Journalisten har avisen AG samt flere andre medier - heriblandt Politiken, Jyllands-Posten, Altinget, Børsen og Det Færøske Nyhedsbureau - fået tre dage til at pakke deres kontorer ned.

Begrundelsen er, at Folketinget ønsker at gennemføre en større kontorrokade for dels at samle partierne og dels få plads til det nye parti Alternativet, der netop er blevet valgt ind.

 

Nærhed har betydning

Flytningen vil ifølge fagbladet rent lavpraktisk betyde, at journalisterne kommer lidt længere væk fra Christiansborg, og at de ikke længere kan spadsere direkte ind på borgen, men skal bruge et adgangskort til at komme ind med.

Men hvad det får af konsekvenser for AG, er Christian Schultz-Lorentzen endnu ikke sikker på:

- Det kommer jo an på, hvor vi bliver flyttet hen. Det ved vi jo ikke rigtigt endnu. Men kontoret har selvfølgelig en stor betydning for os, fordi der er jo selvsagt langt fra Nuuk til Christiansborg. Så det er et kontor, vi har haft meget gavn af. Og man kan jo sige, at der gennem tiden har været mange forskellige politiske spørgsmål, som har brændt sig på, og hvor nærheden selvfølgelig betyder noget, siger Christian Schultz-Lorentzen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt