Ældretalsmanden trækker sig

Inga Egede har valgt at fratræde stillingen som ældretalsmand, bekræfter hun over for KNR.
Inga Egede, der er uddannet journalist, ønsker ikke at udtale sig om, hvad der ligger til grund for hendes fratræden. Foto © : Utoqqaat Illersuisuat
Skrevet af Anders Rytoft
05. juli 2023 11:22

Opdateret klokken 13.20 med oplysninger om, at Naalakkersuisut vil i løbet af sommeren arbejde på, hvornår der kan udpeges en ny ældretalsmand.

Knap to år. 

Så længe har Inga Egede været ældretalsmand. Men nu har hun valgt at trække sig. 

Det bekræfter hun over for KNR. 

Inga Egede har ikke nogen kommentar og ønsker dermed heller ikke at forklare, hvorfor hun har valgt at stoppe.

Det er med stor ærgrelse, skriver Inga Egede i et privat opslag på Facebook, at hun ikke længere skal betjene de mennesker, hun var sat til at betjene.

Ældretalsmanden udpeges for en periode på tre år. Men heller ikke forgængeren Helene Heilmann sad perioden ud. Tværtimod. Hun stoppede efter knap et år på posten. 

Inga Egede har tidligere udtalt sig kritisk om forholdene på ældreområdet. Blandt andet i forbindelse med Naalakkersuisuts ældrestrategi, som blev præsenteret tilbage i marts: 

- Desværre må jeg sige, at toget er kørt, sagde hun med henvisning til, at ældreomsorgen i dagens Grønland er mangelfuld.

Inga Egede stopper som ældretalsmand 1. juli, oplyser Departement for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender i en pressemeddelelse. 

Her fremgår det, at Naalakkersuisut i løbet af sommeren vil planlægge og arbejde på, hvornår der kan udpeges en ny ældretalsmand. Naalakkersuisut kan ikke udtale sig om sagen, men ophævelsen af samarbejdet sker efter gensidig forståelse, lyder det.