Advokat: Opsigtsvækkende forsinkelse i NunaMinerals

Tilsynet med rekonstruktionen af selskabet NunaMinerals kalder det "opsigtsvækkende", at der er indtrådt yderligere forsinkelse med finansieringen af den rekonstruktionsplan, som skal redde mineralefterforskningsselskabet fra en konkurs.
21. januar 2016 09:44

- Det er opsigtsvækkende, navnlig i henseende til den forholdsvis lange betalingsstandsningsperiode, skriver advokatfirmaet Malling & Hansen Damm samt Kromann Reumert i en meddelelse til kreditorerne i NunaMinerals.

NunaMinerals har netop endnu engang ved Retten i Grønland fået forlænget fristen for udløb af sin betalingsstandsning til den 29. februar 2016.

Læs også NunaMinerals får ny frist endnu en gang

I den såkaldte kreditorinformation læner tilsynsadvokaterne sig dog også op ad NunaMinerals’ nye ejere, det britiske mineselskab Greenland Mining Managements melding til bestyrelsen om, at der er penge på vej. 

- Vi lægger afgørende vægt på at også selskabets nyvalgte ledelse vurderer, at der er udsigt til, at den manglende finansiering tilvejebringes, står der således i kreditinformationen.

Læs også Kreditorerne står i kø hos NunaMinerals

Tilsynet bemærker også, at når finansieringen er på plads, vil det være nødvendigt, at der udarbejdes et tillæg til aftalen om rekonstruktion af NunaMinerals.

Det forventes ligeledes at blive nødvendigt med afholdelse af yderligere en generalforsamling, skriver tilsynet i sin kreditinformation.

Læs også Selvstyret overlader NunaMinerals til briterne