Foto: Jens V. Nielsen

Ilulissat: Advarsel om syfilis blandt unge

Konstatering af fire tilfælde af syfilis inden for relativt kort tid blandt unge i Ilulissat får Sundhedsvæsenet i Ilulissat til at slå alarm.

Konstatering af fire tilfælde af syfilis blandt unge inden for relativt kort tid i Ilulissat har fået Sundhedsvæsenets Region Avannaa i Ilulissat til at advare om usikker sex.

- Vi ser flere og flere unge, som er smittet med sygdommen. Det er bekymrende for det kan hurtig sprede sig ved usikker sex. Undgå at have sex, hvis der er sår på kønsdelene, lyd det blandt andet af Sundhedsvæsenets annonce i den lokale avis, Iluliarmiut Aviisiat, i midten af juli måned.

Departementet for Sundhed og Forskning oplyser overfor KNR, at Sundhedsvæsenet i Region Avannaa har annonceret opslaget i Iluliarmiut Aviisiat, da de inden for relativt kort tid har konstateret fire tilfælde af personer med syfilis.

Det har endnu ikke været muligt for KNR at indhente yderligere oplysninger om eventuelle andre tilfælde af syfilis-smittede i Ilulissat og generelt i hele landet, da Landslægen, der blandt andet sidder inde med oplysninger om antallet af tilfældene, holder ferie.

Sundhedsvæsenet i Region Avannaa opfordrer dog alle til at beskytte sig ved seksuel kontakt, da der i følge annoncen fra juli i lokalavisen er opblussen af syfilis i Ilulissat.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt