Adgangskontrol i alle grønlandske lufthavne

Mittarfeqarfiit har indført adgangskontrol i alle lufthavne. Hvis du ikke er passager med en flybillet, bliver du afvist ved indgangen.
- Terminalerne må kun benyttes af rejsende, det vil sige passagerer med billet til flyafgange. Alle andre bliver afvist ved indgangsdøren til terminalen, understreger Henrik Estrup. Foto © : Mittarfeqarfiit
Skrevet af Karsten Sommer
30. september 2020 09:29

Grønlands Selvstyre har tirsdag den 29. september valgt at stramme yderlige op for corona-restriktionerne. Det betyder, at Mittarfeqarfiit nu indfører adgangskontrol i alle lufthavne.

Det meddelte Mittarfeqarfiits administrerende direktør Henrik Estrup tirsdag aften i en pressemeddelelse.

- Terminalerne må kun benyttes af rejsende, det vil sige passagerer med billet til flyafgange. Alle andre bliver afvist ved indgangsdøren til terminalen, understreger Henrik Estrup.

Alle rejsende der skal ind i Mittarfeqarfiits terminaler, skal ligeledes bære mundbind eller visir. Hvis man ikke har det, bliver man afvist ved døren.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut: Fem dages karantæne bliver et krav fra onsdag

I Kangerlussuaq medfører det desuden, at lufthavnsbygningen lukker for lokalbefolkningen i det tidsrum, hvor Danmarkspassagererne befinder sig i lufthavnsbygningen, meddeler lufthavnsselskabet.

I de øvrige perioder er der dog adgang for Kangerlussuaqs lokalbefolkning. Men de skal bære mundbind eller visir under opholdet i terminalen, cafeteriaet og restauranten.

Dog ikke når man sidder ved bordet og spiser, lyder det fra Mittarfeqarfiits administrerende direktør.

Kravet om mundbind og visir gælder alle der opholder sig i terminalerne, med mindre de ansatte i forvejen arbejder bag en afskærmning., lyder det fra Mittarfeqarfiits administrerende direktør.