Foto: Aarsleff/Pressefoto

Aarsleff kan blive ramt af appel-sag

Per Aarleff A/S vil ikke afvise, at de ønsker at benytte udenlandske leverandører ved servicering af Pituffik. Det ønsker konkurrende firma at bremse med appelsag

Det kan gå hen og spænde ben for entreprenørselskabet Per Aarsleff A/S og dets muligheder for at overtage servicekontrakten på Pituffik, hvis den amerikanske domstol U.S Court of Federal Claims giver medhold i en verserende appelsag om den omstridte service-kontrakt.

Det danske selskab, Copenhagen Arctic A/S, der også har budt på servicekontrakten, har nemlig valgt at appellere en kendelse fra maj i år fra domstolen Federal Court of Claims. Domstolen fratog med kendelsen det ellers vindende selskab Exelis Services A/S retten til servicekontrakten, fordi moderselskabet er det amerikanske storselskab Vectrus.

Men nu ønsker Copenhagen Arctic A/S en dommers ord for, om også underleverandører til service-aftalen skal være firmaer inden for rigsfællesskabet. Selskabet selv benytter sig udelukkende af danske underleverandører, oplyser det, men ønsker klarhed over kravene af ‘strategiske årsager’, siger selskabets adm. direktør, Jeppe Handwerk.

LÆS OGSÅ Endnu et selskab appellerer Pituffik-afgørelse

LÆS OGSÅ Aarsleff: Servicekontrakt bør gå til os

 

Afviser ikke brug af udenlandske leverandører
Og den strategi kan ramme Per Aarsleff A/S, som afgav det næstbedste bud i udbuddet og dermed nu er ‘next in line’ til at overtage servicekontrakten, som adm. direktør Ebbe Malte Iversen udtrykker det.

Han vil over for KNR ikke afvise, at selskabet har medregnet brugen af udenlandske underleverandører i buddet om kontrakten på Pituffik, men siger:

- At gå ind og sige i detaljer, hvem vi har med som leverandør, og hvor vi får vores materialer og arbejdskraft fra - det er vi ikke så glade for. Det betragter vi sådan set som en forretningshemmelighed. 

På spørgsmålet om, hvad det vil betyde for Per Aarsleff A/S, hvis udenlandske underleverandører bliver forbudt til serviceopgaven på Thule-basen, svarere Ebbe Malte Iversen:

- Det kan jeg knap nok overskue, men tilføjer:

- Vi overholder kontraktens bestemmelser til punkt og prikke. Og det er der så åbenbart nogen, der mener, kan fortolkes anderledes, og som har appelleret. Hvis man enten ændrer reglerne i et nyt udbud, så følger vi selvfølgelig dem, siger han.

Dog forsikrer Ebbe Malte Iversen, at han forventer, at op imod 80 % af de folk, som Per Aarsleff A/S  vil få  brug for på Pituffik vil være medarbejdere, som kommer fra den eksisterende kontrakt og på gældende overenskomstmæssige vilkår. 

Om appel-sagen fra Copenhagen Arctic A/S siger Ebbe Malte Iversen:

- Det er spillets regler.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt