Foto: Lars Horn/Baghuset

Aalborg Teater overvældet af succes

Forestillingen “Grønlændere i Aalborg” er den bedst sælgende forestilling på teatrets Borgerscene før premieren. Årsagen er teatrets fortælle-muligheder, emner PR-chef.

Med foreløbig 12 udsolgte ud af foreløbig 18 forestillinger er der massiv interesse for forestillingen “Kalaallit Aalborgimiittut” eller “Grønlændere i Aalborg” på Aalborg Teater.

Til stor tilfredshed hos teatrets PR-chef Thomas Villefrance.

- Jeg vil beskrive interessen som ret overvældende. Vi har stort set udsolgt, før vi overhovedet går i gang (…) Der er en kæmpe forhånds-interesse, siger han til KNR.

LÆS OGSÅ BILLEDER Grønlænder-forestilling næsten udsolgt før premiere


Teater skaber nye rammer

Det er første gang, at Aalborg Teaters Borgerscene har så stor succes før premieren med et stykke, hvor almindelige borgere fortæller om oplevelser fra deres eget liv. Oplevelser, som ofte berører følsomme og tabu-belagte emner, og med stykket “Grønlændere i Aalborg” bliver der især sat fokus på fordomme, som de syv grønlandske medvirkende har oplevet i Danmark.

Og til netop det emne passer teatrets rammer rigtig godt, mener  Thomas Villefrance.

- Det tema bliver vel oftest behandlet i andre medier, hvor det bliver problematiseret. Fx i rapporter om grønlændere, og når det bliver taget op i de mere klassiske medier som nyhedsudsendelser og sådan noget. Men her har vi jo mulighed for at italesætte fordomsproblematikken på en hel anden måde.

 

Rapporter har skærpet interessen

Forestillingen er udsprunget af instruktør Nicolei Fabers egen undren over sin mangel på viden om Grønland og grønlændere.

Noget, som en række rapporter fra henholdsvis Institut for Menneskerettigheder og Dansk Institut for Velfærd også har behandlet de senere måneder, herunder i flere store danske medier. Det har muligvis også været med til at øge interessen for forestillingen, mener PR-chefen.

- Jeg tror, det er med til at sætte fokus på vores forestilling, at de her rapporter tilfældigvis kommer på det tidspunkt, hvor vi også er klar med forestillingen.

Foreløbig har Aalborg Teater valgt at udvide spilleperioden med fire ekstra forestillinger.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt