BILLEDER Grønlænder-forestilling næsten udsolgt før premiere

Allerede før premieren på stykket “Kalaallit Aalborgimiittut” - “Grønlændere i Aalborg” er 11 ud af 17 forestillinger udsolgte på Aalborg Teaters Borgerscene.

På lørdag står syv personer med grønlandsk baggrund klar til at fortælle beretninger fra deres egne liv, når forestillingen “Kalaallit Aalborgimiittut” - “Grønlændere i Aalborg” har premiere.

Stykket fokuserer på danskernes forestillinger om Grønland og grønlændere, inklusiv grønlænder bosat i Danmark. Det sker på Aalborg Teaters Borgerscene, der flere gange har haft held med at lade folk fortælle deres egne historier sat op som teaterstykke.

Og det ser også ud til, at også “Kalaallit Aalborgimiittut” bliver en succes. Allerede før premieren på lørdag er 11 ud af 17 forestillinger udsolgte, herunder to forpremiere torsdag og fredag.

Se spilletiderne på Aalborg Teater her.

 

Instruktør ville udfordre sin uvidenhed
Bag forestillingen står instruktør Nicolei Faber, som med stykket har ønsket at finde svar på spørgsmål om netop mange danskeres forestillinger om Grønland.

- Jeg gik ind i det her projekt med, at jeg ville udfordre min egen uvidenhed og undren over for: Hvorfor ved jeg ikke mere om, hvad det vil sige at være grønlænder i Danmark? siger Nicolei Faber til KNR.

Spørgsmål, som han nu føler at have fået en del af svarene på - og som han håber at kunne give videre til publikum.

- Hvis det er danskere, der kommer og ser den, håber jeg, at de får billedet op for alle mulige andre historier. At grønlændere lever liv, som vi andre gør, og har de problemer, vi har. Og jeg håber for de grønlændere, der kommer og ser forestillingen, at de oplever at blive set og hørt, og at deres stemmer bliver taget alvorligt siger han.

Læs også Teater i Aalborg fokuserer på byens grønlændere

I alt medvirker seks kvinder og én mand med grønlandsk baggrund i stykket, herunder efterskolelærer Anna Lynge.

- Jeg tilbød at deltage, fordi jeg synes, det var vigtigt at give et andet billede end de fordomme, der er om grønlændere (..), og forhåbentlig vil folk kunne se anderledes på grønlændere, der bor i Danmark end det, statistikerne viser, siger hun til KNR.

Foruden instruktør Nicolei Faber står også scenograf Christian Albrechtsen bag forestillingen.

“Kalaallit Aalborgimiittut” - “Grønlænder i Aalborg” - kører fra 21. november til 12. december 2015.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt