Aalborg stopper velkomstpakke-tilbud

Aalborg Kommune vælger nu at aflyse den såkaldte Velkomstpakke og Åben Rådgivning for nytilflyttede grønlændere. Det sker for resten af 2015, oplyser kommunen i et brev stilet til bl.a. de grønlandske foreninger i kommunen.

Årsagen til aflysningen er, at ‘det har været svært at lave sådan et forløb for målgruppen’, skriver Grønlænderenheden fra Aalborg Kommune i brevet og tilføjer, at fremmødet til tilbuddene har været for lille.

En begrundelse, som vækker kritik fra den grønlandske forening Ikerasak i Aalborg. Formanden Juusi W. Petersen mener, at tilbuddene har været fejlslagne fra start, fordi kommunen ikke forstår at henvende sig rigtigt til nytilflyttede grønlændere.

- Sagsbehandlerne skal tale med målgruppen i øjenhøjde, de kan spørge og komme i dialog med borgeren og ikke pådutte løsninger, som kan være total fremmede og uforståelige for vedkommende, skriver Juusi W. Petersen i en kommentar til lukningen.

Velkomstpakken og rådgivningen har været et tilbud, som Aalborg Kommune har oprettet som led i Strategien for Udsatte Grønlændere, som Danmarks fire største byer siden 2013 har været en del af.

Det vil stadig være muligt at få rådgivning i Det Grønlandske Hus og Kofoeds Skole i Aalborg.

Det er uvist, om Aalborg Kommune åbner for Velkomstpakken og den åbne rådgivning efter nytår.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt