Aalborg Havn udvider med ny terminal

Aalborg Havn A/S har planer om at udvide med en ny containerterminal. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.
Illustration af den nye terminal Foto © : Aalborg Havn
23. februar 2017 06:26

Terminalen skal rumme alle moderne faciliteter til fremtidens containerindustri og bygges øst for den nuværende terminal på havnen.

Som det ser ud i dag, vil havnen i Aalborg ifølge beregningerne i 2022 blive for lille til den voksende containerindustri. Derfor vil Aalborg Havn A/S bygge ud, så byen i 2030 kan rumme 200.000 TEU per år.

- Beregningerne er bl.a. lavet på baggrund af velunderbyggede teser om, at erhvervslivet i Aalborg fortsat vil vokse, både på produktionsvolumen og forbrug, og at Aalborg Havn i endnu højere grad bliver et logistisk knudepunkt for hele regionen, siger Thomas Kastrup-Larsen, bestyrelsesformand i Aalborg Havn A/S.

Vil satse på flere selskaber

Meddelelsen kommer, efter Royal Arctic Line har varslet et farvel til Aalborg Havn, senest når den nuværende kontrakt udløber i 2022.

Ifølge den ny meddelelse fra Aalborg Havn vil man fremover ikke være afhængig af en enkelt kunde eller enkelte aktiviteter. I stedet må en enkelt kunde kun udgøre 15 procent af selskabets omsætning.

- Det er meget sårbart at bygge sin forretning på enkelte, store kunder, så vi skal fortsætte det gode arbejde med at tiltrække nye kunder. Herunder skal vi også i fremtiden have flere konkurrencedygtige koncepter, der får de nordjyske import- og eksportkunder til at bruge Aalborg Havn med de fordele og den nærhed, der er i forbindelse med en moderne, regional havn, siger direktør for Aalborg Havn, Claus Holstein.

Der er endnu ikke taget beslutning om, hvornår den nye terminal skal bygges.