Illustration af den nye terminalFoto: Aalborg Havn

Aalborg Havn udvider med ny terminal

Aalborg Havn A/S har planer om at udvide med en ny containerterminal. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Terminalen skal rumme alle moderne faciliteter til fremtidens containerindustri og bygges øst for den nuværende terminal på havnen.

Som det ser ud i dag, vil havnen i Aalborg ifølge beregningerne i 2022 blive for lille til den voksende containerindustri. Derfor vil Aalborg Havn A/S bygge ud, så byen i 2030 kan rumme 200.000 TEU per år.

- Beregningerne er bl.a. lavet på baggrund af velunderbyggede teser om, at erhvervslivet i Aalborg fortsat vil vokse, både på produktionsvolumen og forbrug, og at Aalborg Havn i endnu højere grad bliver et logistisk knudepunkt for hele regionen, siger Thomas Kastrup-Larsen, bestyrelsesformand i Aalborg Havn A/S.

Vil satse på flere selskaber

Meddelelsen kommer, efter Royal Arctic Line har varslet et farvel til Aalborg Havn, senest når den nuværende kontrakt udløber i 2022.

Ifølge den ny meddelelse fra Aalborg Havn vil man fremover ikke være afhængig af en enkelt kunde eller enkelte aktiviteter. I stedet må en enkelt kunde kun udgøre 15 procent af selskabets omsætning.

- Det er meget sårbart at bygge sin forretning på enkelte, store kunder, så vi skal fortsætte det gode arbejde med at tiltrække nye kunder. Herunder skal vi også i fremtiden have flere konkurrencedygtige koncepter, der får de nordjyske import- og eksportkunder til at bruge Aalborg Havn med de fordele og den nærhed, der er i forbindelse med en moderne, regional havn, siger direktør for Aalborg Havn, Claus Holstein.

Der er endnu ikke taget beslutning om, hvornår den nye terminal skal bygges.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!