Sprogundervisning: Aaja kritiserer forslag om betaling

IA-politikeren kritiserer, at regeringen sidestiller grønlændere med udlændinge i et forslag om egenbetaling for danskundervisning.
Foto © : IA Folketingimi
04. maj 2018 10:41

- Jeg er meget uforstående overfor, at grønlændere, som er danske statsborgere, kan blive underlagt et lovforslag, der forringer deres muligheder som grønlændere i Danmark, siger Aaja Chemnitz Larsen i en pressemeddelelse.

Sagen gælder et lovforslag, der vil betyde, at udenlandske kursister samt grønlandske og færøske borgere over 18 år i Danmark fremover selv skal betale for danskundervisning på de danske sprogcentre.

LÆS OGSÅ Grønlændere skal ikke betale for dansk-undervisning

Et tilbud, som de danske kommuner i dag betaler for borgeren.

Forslaget får massiv kritik i høringssvarene for at skade integrationen af udlændinge i det danske samfund.

Både De Grønlandske Huse og Foreningen Grønlandske Børn har tidligere arbejdet for at sikre grønlændere adgang til danskundervisning på lige fod med udlændinge, hvilket også har været politisk støttet fra Grønland.

LÆS OGSÅ Aarhus vil give udsatte grønlændere rettigheder som flygtninge

Men det giver nu bagslag. Ifølge Aaja Chemnitz Larsen vil egenbetaling for danskkurser få negative konsekvenser for inklussionen af grønlændere i Danmark.

- Det er en glidebane, som gradvist kan gøre forholdene som grønlænder i Danmark sværere. Ikke mindst for de personer, som har behov for at styrke deres sprogfærdigheder, så de kan komme i arbejde.