71-årig sigtet for grønlandsk værnepligtigs død

En 71-årig mand er sigtet i sagen, hvor en 22-årig grønlandsk værnepligtig blev påkørt og dræbt i Karup i Jylland.
Den sigtede 71-årige mand blev fundet ved hjælp af videooptagelser af bilen ved uheldsstedet og flere kilometer derfra. Foto © : Midt- og Vestjyllands Politi
15. oktober 2019 06:39

Mandag anholdt og sigtede Midt- og Vestjyllands Politi en 71-årig mand for blandt andet uagtsomt mandrab på en ung grønlandsk mand ved Flyvestation Karup.

For godt en uge siden blev den 22-årige værnepligtige soldat påkørt i et fodgængerfelt og trods forsøg på at redde ham døde han af sine kvæstelser.

LÆS OGSÅ Grønlandsk værnepligtig er død efter påkørsel i Danmark

Den 22-årige kom fra Aasiaat-området.

Politiet har siden efterlyst bilen, der tog flugten efter påkørslen. Men ved hjælp af optagelser fra et videokamera 16 km fra stedet kom politiet på sporet af flugtbilen, skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Erkender delvis skyld

På optagelserne kunne politiet se en bil, der lignede bilen på optagelserne fra et kamera ved Flyvestation Karup. Men på de nye optagelser kunne politiet se en streamer på bilen, der førte til en virksomhed og videre til den nu sigtede 71-årige.

Flugtbilen blev fundet på den sigtedes bopæl med skader på front og forrude, og bilen skal nu undersøges nærmere af politiets teknikere.

LÆS OGSÅ Politiet har modtaget mange tips i sag om påkørt værnepligtig

Den 71-årige mand er løsladt efter at have erkendt sig delvist skyldig. Manden har forklaret, at han på uheldstidspunktet troede, at det var rådyr, han havde påkørt.

Sagen skal nu behandles af politi og retssystemet.

Politiet modtog mange tips i sagen og de takker for de mange henvendelser.