Grønlandsk værnepligtig er død efter påkørsel i Danmark

22-årig grønlandsk mand døde mandag aften ved en påkørsel nær Flyvestation Karup i Jylland. Politiet i Danmark efterlyser flugtbilist.
Den unge mand befandt sig i et fodgængerfelt, da han blev påkørt af en bil. Foto © : Pressefoto/Rigspolitiet
Skrevet af Ritzau, Karsten Sommer
08. oktober 2019 09:54

En 22-årig værnepligtig blev mandag aften dræbt, da han blev påkørt af en bil ved indgangen til Flyvestation Karup i Jylland.

Ifølge vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jesper Brøndum, er der tale om en ung grønlandsk mand med adresse her i Grønland.

De pårørende er underrettet. Ifølge KNRs oplysninger kommer manden fra Aasiaat-området.

Den unge mand befandt sig i et fodgængerfelt ud for indkørslen til flyvestationen på Herningvej, da han blev påkørt af en bil.

Politiet formoder at bilen overskred hastighedsbegrænsningen på 60 kilometer i timen på stedet.

Politiet efterlyser flugtbilist

Efter påkørslen flygtede bilisten fra stedet. Bilen var på vej i nordlig retning mod Viborg.

- Det er Forsvarets personale fra flyvestationen, der er først på stedet. Men trods forsøg på genoplivning stod den unge mands liv ikke til at redde, fortæller politiet.

Politiet modtag anmeldelsen 20.45, og kort tid efter var både politi og ambulance ankommet.

Politiet efterlyser stadig her til formiddag personbilen på størrelse med en Peugeot 206, der har skader på fronten. Den er muligvis grå eller sølvgrå.

Blandt andet er politiet i gang med at tjekke billeder fra butikkers og virksomheders overvågningskameraer på den formodede rute som flugtbilisten har brugt.

- Vi vil meget gerne høre fra vidner, der har set et køretøj, der passer beskrivelsen. Måske har en bil kørt uforsvarligt eller lignende på strækningen, siger vagtchefen.

/ritzau/